Esterel Caravaning

Onmisbare bezoeken en toeristische plekken in de Var

De Var heeft een royale natuur, charmante dorpjes en een fascinerende geschiedenis die aangenaam is om te ontdekken door de vele toeristische bezienswaardigheden te bezoeken. Mis tijdens uw kampeervakantie in Saint-Raphaël en Esterel Côte d’Azur het bezoek van deze 12 must -zie plaatsen niet!

Baie d'Agay

De baai van Agay

De baai van Agay strekt zijn heldere water uit aan de voet van het Esterel-massief. Een familiebestemming bij uitstek, er zijn drie prachtige, zacht glooiende zandstranden: het Lido, Agay en La Baumette. Water activiteiten ontbreken niet: stand-up paddle, zeilen, kajakken, duiken, parasailing, jetski, gesleepte boeien, bootverhuur ...

Saint-Raphaël

Saint Raphaël

aint-Raphaël, op slechts enkele minuten van Esterel Caravaning, is al sinds de 19e eeuw een vakantiebestemming. Met zijn oude centrum, zijn lokale markten, Belle Époque villa's, talrijke havens, zijn heerlijke restaurants en zandstranden, Saint-Raphaël is een van de belangrijkste badplaatsen aan de Côte d'Azur. Het is een van de mooiste dorpen van de Var.

Massif de l'Esterel

Het Estérel-massief

Met zijn flamboyante rode rotsen onderbroken door oogverblindende groene vegetatie die afsteekt tegen de azuurblauwe lucht, biedt het Esterel-massief een van de mooiste landschappen van de Middellandse Zee. Grenzend aan de zee strekt de Esterel zijn vulkanische bergen uit over 32.000 hectare, het biedt een buitengewone speeltuin voor wandelaars of voor eenvoudige gezinswandelingen.

Corniche d'Or

De kustweg (Corniche d'Or)

Van Saint-Raphaël tot Cannes is de Corniche d'Or (weg die langs de oevers van de Middellandse Zee loopt) een echte blikvanger. In een omgeving helemaal in blauw en rood, neem zonder twijfel de mooiste weg van Frankrijk. Vergeet niet te stoppen om het panorama te bewonderen, het te vereeuwigen door het te fotograferen of te zwemmen in een van de vele baaien langs de weg.

Abbaye du Thoronet

De Thoronet-abdij

De abdij van Thoronet, op iets meer dan 50 km van Saint-Raphaël, is een cisterciënzerabdij die is geklasseerd als historisch monument. Het dateert uit de 12e eeuw en is een van de 3 cisterciënzerabdijen in de Provence. Een bezoek aan dit uitzonderlijke romaanse architecturale voorbeeld geeft de mogelijkheid om het leven van de monniken te ontdekken, dat sinds de middeleeuwen weinig is veranderd.

De bisschoppelijke groep van Fréjus

Een ander fascinerend religieus monument in de Var, de bisschoppelijke groep van Fréjus, heeft 4 belangrijke monumenten: een kathedraal, een doopkapel, een klooster en een bisschoppelijk paleis dat tegenwoordig het stadhuis van Fréjus herbergt. Zijn bezoek is een spannende duik in het verleden van de regio.

Saint-Tropez

Dit kleine stadje aan de Middellandse Zee trekt beroemdheden en de jetset van over de hele wereld die er sinds de jaren vijftig komen feesten. Maar Saint-Tropez verdient meer dan dit imago van een badplaats voor welvarende vakantiegangers en heeft andere troeven, zoals de historische citadel en de aanwezigheid van mooie stranden in de buurt.

Gassin

De mooiste dorpen van de Var

De Var heeft 4 dorpen die tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoren. Seillans, gebouwd op een heuvel, vertegenwoordigt het typische Provençaalse dorp, met zijn gewelfde landschappen en geplaveide straatjes. Tourtour is een mooi dorp op een heuveltop met stenen huizen. In het binnenland van van Saint-Tropez, biedt Gassin een prachtig uitzicht over de baai van Saint-Tropez en het Maures-massief, terwijl Bargème het hoogstgelegen dorp in de Var is, met een formidabel middeleeuws erfgoed. Esterel is de perfecte plek voor uw vakantie in Camping Sainte Maxime !

Plaine des maures

De Maures vlakte

De Plaine des Maures is een natuurreservaat ten noorden van het Massif des Maures. Het heeft een rijke biodiversiteit die moet worden beschermd. Verschillende dier- en plantensoorten gedijen er, of het nu zeldzame soorten wilde vogels of orchideeën zijn. Het reservaat kan te voet, per mountainbike of te paard worden bezocht, vooral rond het meer des Escarcets.

Bormes les Mimosas

Bormes-les-Mimosas

Bormes-les-Mimosas is een charmant middeleeuws stadje gebouwd op de heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de kust. Je wandelt door zijn kronkelende steegjes en kleine pleintjes vol bloemen.

Porquerolles

De eilanden van Hyères

Ook wel de Gouden Eilanden genoemd, Porquerolles, Port-Cros en het eiland du Levant vormen een paradijselijke archipel op een paar minuten varen van Hyères. Er is turkoois water om te verkennen met masker en snorkel, prachtige zandstranden waar je kunt zonnebaden en dennenbossen die kleine geheime baaien verbergen.Als je er maar één bezoekt, weet dan dat Port-Cros de wildste is ...

Gorges du Verdon

Les gorges du Verdon

De Gorges du Verdon, die zich uitstrekken over de Var en de Alpes-de-Haute-Provence, vormen de grootste kloof van Europa. Naast enkele van de meest indrukwekkende landschappen van Frankrijk, biedt het regionale natuurpark van de Verdon een schat aan sportieve activiteiten voor de hele familie.

U kunt ook alle grote evenementen in de Var ontdekken en uw bezoek voortzetten met een bezoek aan de vele steden en dorpen in de Provence en de Alpes Maritimes, op slechts enkele uren van de 5-sterren camping Caravaning Esterel, zoals Cannes, Nice, Monaco, enz.