Esterel Caravaning

Niet te missen evenementen in de Var en de regio

camping 5 étoiles Méditerranée

Van traditionele dorpsfeesten tot internationale culturele festivals, sportevenementen en muzikale vieringen, de Var heeft een rijke activiteiten- en vrijetijdskalender, met een grote verscheidenheid aan festiviteiten en bijeenkomsten, zowel algemeen als verbonden met het lokale erfgoed en de cultuur.

Het hele jaar door, en vooral tijdens het zomerseizoen, vindt u tal van verrijkende uitstapjes en gezellige festiviteiten. Vermaak voor het hele gezin!

Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste data die u niet mag missen tijdens uw kampeervakantie in de Var.

Zomer in de Var, een seizoen van cultuur, muziek en sport

Concerten in de Mas des Escaravatiers van juni tot september

Kom en beleef een unieke muzikale ervaring in een uitzonderlijke omgeving met de concerten in Mas des Escaravatiers! Deze concerten worden georganiseerd van juni tot september in Puget-sur-Argens, vlakbij Fréjus, en vinden plaats in de intieme setting van het landgoed, midden in een olijfgaard. De programmering is gevarieerd en van hoge kwaliteit, variërend van pop tot rock, inclusief jazz en wereldmuziek, en de artiesten zijn zowel opkomende talenten als bevestigde muzikanten.

Muziekdag op 21 juni

Klassieke muziek, rock, jazz, pop, Franse variété, fanfares en blues, muziek staat in de Var, net als in heel Frankrijk, op de eerste dag van de zomer in de schijnwerpers. Veel concerten en openluchtpodia vinden plaats op verschillende plaatsen in de Var. Meer informatie bij de VVV-kantoren van de Var.

De Castrum d’Arcus-festiviteiten in juli

Er zijn veel zomerevenementen in de Var, maar de Festes du Castrum d’Arcus (ook wel de Middeleeuwen genoemd) is het meest verbazingwekkende feest. Het is een echte reis naar de middeleeuwen die wordt aangeboden. Optochten, steekspelen, demonstraties, markten en evenementen nemen de toeschouwers mee naar een niet zo ver verleden. Het vindt plaats in de oneven jaren in Arcs-sur-Argens, ongeveer dertig kilometer van Saint-Raphaël.

Jazzfestival Saint-Raphaël in juli

Let op voor muziekliefhebbers: mis het Saint-Raphaël Jazz Festival niet! Tijdens dit evenement vibreert Saint-Raphaël op het geluid van de jazz die door de hele stad weerklinkt, van de stranden tot de openbare tuinen in het stadscentrum. U zult vooral de verscheidenheid aan muziekoptredens waarderen die dit festival biedt, waarbij internationaal gerenommeerde muzikanten worden uitgenodigd, evenals de schoonheid van de omliggende plaatsen.

De Aureliaanse Nachten van Fréjus in juli

Na de muziek is het tijd voor theater met Les Nuits Auréliennes de Fréjus! Buiten, in het schitterende Romeinse amfitheater van de stad, volgen klassieke en hedendaagse toneelstukken elkaar op.

Deze uitjes beloven een unieke ervaring voor het hele gezin!

Het Ramatuelle-festival in augustus

Dit festival gewijd aan theater en zang vindt begin augustus plaats in Ramatuelle, vlakbij Saint-Tropez. Grote namen uit het Franse theater en zang treden elke avond op in het openluchtamfitheater.

Liefhebbers van klassieke muziek zullen de voorkeur geven aan Les Nuits Classiques, dat eind juli in Ramatuelle plaatsvindt, aan het begin van het festival.

Vind de data op de website van deze evenementen.

De Var-wandelweek in september

Al meer dan 10 jaar, tijdens de laatste week van september en begin oktober, maken begeleide wandelingen van verschillende moeilijkheidsgraad, begeleid door professionals, het mogelijk om de genereuze lokale natuur te verkennen.

Het evenement vindt plaats door de hele provincie.

De Leo Paddle Race in september

De Provence staat niet alleen bekend om de formule 1, maar ook om het peddelen!

De kalme wateren van de Middellandse Zee maken het tot de perfecte omgeving voor het houden van deze jaarlijkse stand-up paddle-race.

Het doel? Roei zo snel mogelijk langs de kust in de hoop het podium te bereiken, maar ook om het publiek een pittoresk spektakel te bieden!

Vuurwerk, de hele zomer lang

In de Var wordt het zomerseizoen onderbroken door vuurwerk. Na 14 juli en 15 augustus is het vuurwerkschema vol, of het nu in Saint Raphaël, Fréjus, Draguignan of Toulon is.

Om geen enkele van deze pyrotechnische shows te missen, waar zowel kinderen als ouders altijd blij mee zijn, kunt u contact opnemen met de plaatselijke VVV-kantoren voor informatie over data en locaties.

Onze 5-sterrencamping dicht bij de zee staat open voor de meeste van deze evenementen! Gelegen in het hart van het Esterel-reservaat, heeft u gemakkelijk en snel toegang tot een groot aantal ervan. Onze teams ter plaatse informeren u graag over elk van deze evenementen tijdens uw reis naar de Var. Wilt u meer weten over ons aanbod en boeken, klik dan op onderstaande knop.

Camping 5 étoiles Var

De onmisbare voorjaarsevenementen in de Var

De marathon van de Golf van Saint-Tropez in maart

Deze sportieve, feestelijke en vriendelijke bijeenkomst wordt gehouden op de laatste zondag van maart, rondom de golf, van Sainte-Maxime tot Cavalaire-sur-Mer. De lopers zijn vaak vermomd en tijdens deze race van 42,195 km vinden er verschillende activiteiten plaats, zoals proeverijen van lokale specialiteiten.

Een datum om nooit te vergeten voor hardloopliefhebbers en een geweldige manier om de prachtige landschappen van de Var te ontdekken!

De pottenbakkerslente in april

Tijdens de eerste 3 weken van april brengt de stad Bandol pottenbakkers en keramisten samen die hun passie komen delen rond vergaderingen en tentoonstellingen. Op een prachtige markt in de haven van Bandol kunt u prachtige stukken ontdekken en waarom niet een paar mee naar huis nemen.

Een uitstapje dat de omweg waard is als u deze voorouderlijke kunst wilt vieren en uzelf wilt onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van de Var!

Het filmfestival van Cannes in mei

We hoeven deze internationale bioscoopbijeenkomst, die elk jaar plaatsvindt in Cannes, aan de Côte d’Azur, op slechts een paar kilometer van onze camping, niet langer te presenteren!

De grootste acteurs, regisseurs en filmprofessionals van over de hele wereld komen samen om de 7e kunst te vieren. Op het programma van dit meest bekende filmfestival ter wereld: filmvertoningen, gala-avonden en natuurlijk het beklimmen van de trappen!

Het Harley Davidson Eurofestival in mei

Let op voor liefhebbers van mooie en krachtige motorfietsen! Het Eurofestival Harley Davidson vindt plaats gedurende 4 dagen in mei, elke 2 jaar (in de even jaren) in Grimaud, aan de Golf van Saint-Tropez. Ruim 10.000 motorrijders arriveren dan om dit officiële evenement van het Amerikaanse merk bij te wonen.

Stunts, demonstraties, motorparades, rockconcerten, grote parade… Het Harley Davidson Eurofestival belooft Harley Davidson-liefhebbers samen te brengen in een feestelijke en muzikale sfeer!

De Grand Prix van Monaco in mei

Dit Formule 1-parcours staat bekend om zijn smalle en bochtige stratencircuit dat coureurs en toeschouwers een unieke uitdaging en spektakel biedt. Elk jaar worden de straten van Monaco omgetoverd tot een hectisch racecircuit, waardoor deze Grand Prix een van de meest verwachte races op de Formule 1-kalender is.

En automne et en hiver, le Var vibre encore !

De Barjols Triplets in januari

Het feest van Sint Marcel in Barjols werd geboren in 1350, dat wil zeggen dat het traditioneel is! Het vindt plaats gedurende 2 dagen in het weekend dat het dichtst bij 16 januari ligt. Een religieuze processie trekt door de stad naar de kerk. Vind de geest van de Provence in het hart van dit traditionele volksfestival en geniet van de vriendelijke sfeer die daaruit voortvloeit!

Bloemencorso’s in februari

De bloemencorso’s zijn bloemenfestivals die geërfd zijn van het carnaval. Praalwagens bedekt met bloemen, vooral mimosa’s, paraderen door de straten. Het viert het bijna einde van de winter. Om de belangrijkste corso’s bij te wonen, gaat u naar Bormes-les-Mimosas (de bekendste, de laatste zondag van februari), Draguignan, Saint-Raphaël en Sainte-Maxime. Een zeer kleurrijk visueel spektakel, ideaal voor een geslaagd familie-uitje!

De Var-wandelweek tussen september en oktober

De Varoise Wandelweek viert het Var-netwerk van wandelpaden. Gedurende een week worden er begeleide wandelingen georganiseerd door het hele departement, waardoor de deelnemers de rijkdom van de plaatselijke flora en fauna kunnen ontdekken. De routes variëren in moeilijkheidsgraad en lengte, waardoor het een evenement is dat voor iedereen toegankelijk is, van gezinnen tot ervaren wandelaars. Dit is een kans om de frisse lucht van de Var in te ademen en opnieuw contact te maken met de natuur!

Les Voiles de Saint-Tropez in oktober

Begin oktober is de Voiles de Saint-Tropez een evenement dat je niet mag missen als je van boten houdt. Een week lang vallen duizenden zeilers de Golf binnen in hun moderne of klassieke zeilboten. Verschillende regatta’s vinden plaats gedurende 9 dagen.

Dit niet te missen evenement voor watersportliefhebbers is een eerbetoon aan de maritieme geschiedenis van Saint-Tropez.

En na een drukke dag vol entertainment gaat het feest ’s avonds verder met een gigantisch concert!

Het Var Boekenfestival in november

Toulon organiseert elk jaar gedurende 3 dagen het Boekenfestival. Dit evenement is bedoeld om het lezen aan te moedigen en nieuwe auteurs te introduceren bij het publiek. Toewijdingen, lezingen, debatten, bijeenkomsten, tentoonstellingen en conferenties staan ​​op het programma.

Een extraatje van het boekenfestival: het promoot Provençaalse auteurs om de literaire talenten van de Var te promoten.

Voor literatuurliefhebbers is dit DE plek om naartoe te gaan!

Kerstmis in Saint-Raphaël in december

Kerstmis in Saint-Raphaël, voorheen de Festivals van het Licht genoemd, is een warm en vriendelijk evenement voor het hele gezin. Magische verlichting, shows en parades verbazen jong en oud.

Kerstmis in Saint-Raphaël is een niet te missen afspraak in de Var!

Regelmatige bijeenkomsten gedurende het hele jaar

De republiekmarkt

Net als de Victor Hugo-markt wordt deze gedeeltelijk overdekte markt gehouden op Place de la République. Een tiental exposanten uit de hele Provence bieden groenten en fruit, planten, bloemen… Het vindt het hele jaar door plaats van dinsdag tot zondag van 7.00 tot 13.00 uur en is ook op maandag geopend, van vroeg Mei tot eind september. Dit is de ochtendactiviteit die u kunt doen tijdens uw verblijf op onze camping! Je krijgt de kans om een ​​reis te beleven om lokale culinaire specialiteiten te ontdekken, maar ook de rijkdom van Provençaals vakmanschap.

Het Louis de Funès-museum

Het Louis de Funès Museum, gevestigd in het Château de Clermont, de voormalige residentie van de acteur, brengt hulde aan een van de meest emblematische Franse acteurs van de 20e eeuw. Geboren uit de passie van Clémentine Deroudille, de kleindochter van de acteur, is dit museum een ​​echte onderdompeling in het universum van deze buitengewone kunstenaar. Een must voor fans van Louis de Funès!