Esterel Caravaning

Camping aan zee in Zuid-Frankrijk

Op zoek naar een camping aan zee in de Zuid-Frakrijk? De 5-sterren camping Esterel Caravaning biedt u een unieke en centrale ligging, 5 minuten rijden van de zandstranden van Agay, 10 minuten van de stranden van Saint-Raphaël, 40 minuten van de stranden van Cannes en 1 uur van Saint -Tropez. Ontdek ze door langs de kreken van de legendarische Corniche d’Or-weg te rijden.

Saint Raphaël, de ideale bestemming voor een kampeervakantie aan zee

Camping en bord de mer

Als er één bestemming is voor een kampeervakantie aan zee in Zuid-Frankrijk, dan is het Saint Raphaël wel! Met 36 kilometer kustlijn is Saint-Raphaël de enige stad in Frankrijk die u meer dan 28 stranden biedt: fijn zand, kiezels, kreken, kreken met rode rotsen … Saint-Raphaël onthult zijn bochten, zijn geheime baaien, een veelvoud aan sprankelende juwelen om te kiezen tussen baden in de zee in warm water in de zomer maanden maar ook aangenaam de rest van het jaar door voor een wandeling..

Wilt u hiervan profiteren? Boek nu uw vakantie aan zee op camping Esterel Caravaning en laat u betoveren door dit levendige en zonnige gebied (300 dagen zon per jaar) dat zich uitstrekt vanaf de heuveltop dorpen van de Var tot het Estérel-gebergte, begrensd door de Middellandse Zee en de vele stranden.

Camping en bord de mer

Voor een kampeervakantie aan zee kiest u liever een staanplaats of een stacaravan? Als u van plan bent om met een caravan of camper aan de Middellandse Zee te verblijven, heeft u de mogelijkheid om kampeerplaatsen van 80 tot 250m² te kiezen voor maximaal comfort.

Emplacement Palace de Luxe
Mobil home Vip Luxe

Als u de voorkeur geeft aan huuraccommodaties, zult u gecharmeerd zijn van onze volledig uitgeruste stacaravans voor 2 tot 8 personen waarin u comfortabel met z’n tweeën, met familie of vrienden kunt verblijven! Naast alle traditionele voorzieningen, heeft u de mogelijkheid om een ​​vleugje luxe toe te voegen met een privéspa of een privézwembad! En natuurlijk heeft u toegang tot de diensten en infrastructuur van onze 5-sterren camping!

Een ruime keuze aan stacaravans voor uw vakantie aan zee in Zuid-Frankrijk

De mooiste Zuid-Franse stranden in de buurt van de camping

Rond Esterel Caravaning strekt de Var zich uit over 51 kilometer kustlijn. De stranden hier staan ​​synoniem voor geluk. Zelfs onechte karetschildpadden komen hier om hun eieren te leggen in het hoogseizoen. Dat wil zeggen of de stranden van Fréjus-Saint-Raphaël bij iedereen in de smaak vallen! Ontdek onze favorieten!

Plage d'Agay

Strand van Agay op 3 kilometer van de camping

Op 5 minuten rijden van Esterel Caravaning, aan de oevers van de Middellandse Zee, heeft u keuze genoeg als het gaat om het neerleggen van uw strandlaken. Een van de mooiste aan de Franse Rivièra - zo niet de mooiste -, het strand van Agay strekt zich uit over 700 m in het hart van de baai. In een rood en blauw decor wordt het gedomineerd door het Estérel-gebergte. Op een glooiende helling, begrensd door verschillende winkels en restaurants, is het erg populair bij gezinnen.

Plage de la Baumette

Strand van La Baumette op enkele minuten van de camping

In de verlenging ervan is het strand van La Baumette, door ons team uitgeroepen tot het mooiste strand van Agay, het laatste zandstrand op de weg naar de kreken van de Corniche d'Or, het water is kristalhelder en de omgeving is hemels. Agay is de ideale plek om watersporten te beoefenen en stand up paddle te leren.

La Plage du Dramont

Strand van Le Dramont vlakbij de camping

We werden ook verliefd op het strand van Le Dramont (ook een paar minuten van Esterel Caravaning). De omgeving is prachtig. Tegenover het unieke Ile d'Or, aan de voet van de rode rotsen van Cap Dramont, grenst het strand "du Débarquement" aan een groot en mooi dennenbos. Er is zowel een prachtige strook zand als grote kiezelstenen, vlakbij het water.

Plage de Fréjus

Strand van Fréjus op 15 minuten afstand

Het is slechts 15 minuten van Esterel Caravaning, op het strand van Fréjus, op een steenworp afstand van de oude haven van Saint-Raphaël, dat een zeeschildpad ervoor heeft gekozen om zijn nest te maken om daar zijn eieren te leggen. Een uiterst zeldzame gebeurtenis op een strand in het centrum. Opgemerkt moet worden dat ook andere sporen van zeeschildpadden werden waargenomen op een strand in Saint-Aygulf.

Plage de Saint Aygulf

Strand van Saint Aygulf vlakbij de camping

Een beetje verder is het strand van Saint-Aygulf ook een populaire bestemming voor gezinnen. Tegenover de vijvers van Villepey liggen drie prachtige baaien die worden beschermd door kunstmatige dijken, ondiep water, een grote strook fijn zand van 800 m. Palmbomen geven een beetje schaduw en parkeerplaatsen zijn er in overvloed.Het is de plek voor kitesurfers die de show verzorgen waar een gebied voor hen is gereserveerd.

La plage d'Esterel Caravaning

Het favoriete strand voor vakantiegangers: Esterel Caravaning!

Het prachtige strand van Esterel Caravaning domineert het uitgestrekte watergebied van 5 zwembaden, 4 glijbanen en 4 pentagliss en is die van de Seychellen waardig: in de schaduw van de palmbomen, de tenen in het witte zand met een uniek uitzicht op de rode rotsen van het Esterel-gebergte, ongelooflijk!

In het laagseizoen kunnen genieten van een verwarmd zwembad als de zee te koud is naar uw zin of de zon er niet is, geweldig toch?

Dus vergeet uw zwembroek niet!