Vorige slide
Volgende slide

Een familieverhaal

«Mijn familie nodigt u uit om een ​​droomvakantie door te brengen op Esterel Caravaning.

Opgericht door mijn ouders Jean en Jacqueline Laroche in 1976 en 25 jaar geleden door mij overgenomen, is het bedrijf één van de leaders van de campingwereld geworden.

Zoals elke winter werken mijn team en ik eraan om ervoor te zorgen dat Esterel Caravaning aan uw verwachtingen voldoet.

Ik wens u een heerlijke vakantie bij Esterel Caravaning. »

Focus op een liefdesverhaal

In 1974 kochten mijn ouders, advocaten van beroep, een stuk grond van 12 hectare middenin het Esterel gebergte.

Op deze drie kale heuvels heeft het echtpaar het idee een luxe camping te creëren waar ruimte, planten en gebouwen in Provençaalse stijl harmoniëren. Een totaal revolutionair concept in de jaren 70 toen kamperen rijmde op tenten en rudimentaire vakanties.

Vanaf het eerste jaar, na de plannen van de gebouwen, de wegen, de toiletten en de staanplaatsen te hebben getekend, plaatsten ze zichzelf aan het hoofd van een leger van bulldozers, die de rotsen dynamiseerden, en zo creëerden wat de specificiteit van Esterel Caravaning maakt : de terrassen met uitzicht op zee en op het Esterel gebergte.

Na 2 jaar werkzaamheden, nadat ze zelf de 25.000 oude dakpannen die de huidige gebouwen bedekken hebben gesneden, opent Esterel Caravaning haar deuren.

Op 14 juli 1976, na een klinkende inhuldiging onder de doelstellingen van fotografen en met de deelname van lokale en regionale autoriteiten, verwelkomt Esterel Caravaning zijn eerste vakantiegangers.

Destijds, met 18 staanplaatsen met privésanitair voor caravans, de plaatsing van stacaravans, een bar, een restaurant, een snack – afhaalmaaltijden, een boetiek en 2 verwarmde zwembaden, oogstte dit avant-garde concept destijds Esterel Caravaning lof van de landelijke pers.

De volledige realisatie vereist 7 jaar werk van mijn ouders. Er werden 30.000 bomen geplant om het milieu te beschermen en tot op de dag van vandaag worden er in de winter bomen en bloemen geplant en worden er allerlei verbeteringen aangebracht.

Op uw verzoek creëer ik in 2022 de VIP Plage (lien de redirection vers la fiche produit) en ik zal het waterpark verbeteren door een gloednieuwe glijbaan toe te voegen.

Esterel Caravaning une histoire de famille