Camping Esterel: een luxe camping nabij Sainte-Maxime

Sainte-Maxime: een paradijs aan de Côte d'Azur tussen land en zee

U wilt in de Provence graag het prachtige departement van de Var ontdekken? Onze camping in Agay beschikt over een ideale ligging in Saint Raphaël, vlakbij de steden Fréjus, Saint Tropez en Sainte-Maxime.

Deze laatste is misschien minder bekend, maar is net zo interessant.

Een bezoek aan dit charmante Provençaalse stadje zou zelfs op ieders vakantieprogramma moeten staan tijdens een verblijf op onze camping Esterel.

Focus op de schoonheid van Sainte-Maxime, een klein, rustig plaatsje aan de Middellandse Zee met genoeg troeven.

Ontdek onze camping in de buurt van Sainte Maxime!

Esterel Caravaning en haar team verwelkomen u en uw gezin graag voor een geslaagde kampeervakantie in de buurt van Sainte-Maxime!

Sainte-Maxime ligt, beschut tegen de Mistral-wind, in het hart van de Golf van Saint-Tropez, een juweeltje tussen het Massif du Maure, de rivier Préconil en de Middellandse Zee. Sainte-Maxime ligt tegenover Saint-Tropez en is gezinsvriendelijker, een ideale stad voor een vakantie die zowel ontspannend als actief is.

De beste manier om deze Provençaalse stad in de Var (regio Provence-Alpes-Côte d’Azur) die grenst aan Saint-Tropez te ontdekken, is te voet. Kuier door de kleurrijke straten van het stadscentrum en ontdek de Tour Carrée en de Sainte-Maxime kerk, gebouwd in de 18e eeuw. 

Maak daarna een wandeling langs de 11 kilometer lange kustlijn, in de schaduw van parasoldennen, palm- en olijfbomen. Ontdek de haven,bewonder het ongelooflijke panorama, en wandel over de Préconil-brug, een architectonisch meesterwerk dat Sainte-Maxime met Grimaud of Saint-Tropez verbindt.

Sainte-Maxime is een badplaats waar veel te doen en te zien is, een ideale bestemming voor een gezinsuitje.

Een scala aan activiteiten en voor ieder wat wils

Ontspannen op een van de stranden van Sainte-Maxime

Een essentieel onderdeel van uw campingvakantie in de Provence-Alpes-Côte d’ Azur: het strand. Sainte-Maxime beschikt over 6 kilometer zandstrand. Geniet van strand en zee op de stranden van La Nartelle, La Madrague, Les Éléphants, La Garonnette en Luc Provensal in het stadscentrum. En niet te vergeten het strand van La Croisette, dat een prachtig uitzicht biedt over de Golf van Saint-Tropez , en het strand van Sardinaux. Deze ligt aan het uiteinden van het schiereiland Pointe des Sardinaux en wordt ook wel “Klein Corsica” genoemd, vanwege de authenticiteit en de wilde natuur.

In tegenstelling tot Saint-Tropez, waar de stranden altijd drukbezocht zijn, zijn de stranden van Sainte-Maxime een stuk rustiger. Voor nog meer privacy raden we u de charmante kleine baaien aan in de buurt van de Pointe des Sardinaux.

Een groene wandeling door de botanische tuinen

Voor een welkome adempauze in de natuur tijdens uw verblijf op onze camping, mag u de Jardin botanique des Myrtes zeker niet missen. In dit park, dat uitkijkt op de Golf van Saint-Tropez, ontdekt u de typische soorten van de Côte d’Azur, zoals de aardbeiboom, de mirte en de cistus, maar ook meer exotische planten zoals de Chileense honingpalm.

Maak een wandeling langs de gemarkeerde route en ontspan in de schaduw van de parasoldennen en steeneiken.

Wandelen langs de Middellandse Zee

Om Sainte-Maxime op actieve manier te bezoeken, kies er dan voor om een wandeling te maken. De gemeente stelt meerdere wandelroutes voor langs de kust die uitnodigen tot het ontdekken van de lokale fauna en flora.

Het Deffend-pad biedt een 360° uitzicht over de Golf van Saint-Tropez en het Esterel-gebergte. U kunt ook een wandeling maken langs het Massif des Maures of de Pointe des Sardinaux en genieten van het unieke uitzicht en een glimp opvangen van de Alpen.

Cultuur opsnuiven in de musea van de stad

Liefhebbers van cultuur gaan tijdens hun verblijf op de camping zeker naar het Musée de la Tour Carrée! U ontdekt er folkloristische voorwerpen zoals traditionele klederdracht en handwerk. Een geweldige gelegenheid om de geschiedenis en de cultuur van deze gemeente in de Var beter te leren kennen!

Vervolg uw culturele tour met een bezoek aan het Musée de la phonographie et de la musique mécanique. Hier leert u over de geschiedenis van muziekinstrumenten en apparaten die de wereld hebben gerevolutioneerd (camera’s, typemachines, enz.). Voordat u weer teruggaat naar de camping kunt u uw culturele tour afsluiten met het Carré de Sainte-Maxime, waar heel het jaar door shows, concerten en evenementen worden georganiseerd voor zowel volwassenen als kinderen.

De Route des Mimosa

Sainte-Maxime ligt aan de Route des Mimosas. Bent u begin februari in de regio, dan is dat een mooie gelegenheid om het Fête du Mimosa bij te wonen!

U zult uw ogen uitkijken bij deze bloemenshow, die ook andere Provençaalse steden aandoet zoals Bormes-les-Mimosas en Grasse. Tientallen bloemenpraalwagens komen langs de toeschouwers op het ritme van muziek en kleur, tot groot genoegen van jong en oud!

Ontdek onze aanbiedingen!

Esterel Caravaning, een 5-sterren camping, biedt een luxe aanbod van stacaravans en kampeerplaatsen met diensten van hoge kwaliteit. Alleen, met z'n tweeën of met familie en vrienden, kom hier een onvergetelijke vakantie doorbrengen.
Ontdek al onze aanbiedingen en boek nu!

Camping Esterel in Saint Raphaël: luxe accommodatie nabij Sainte-Maxime

De ontspannen levensstijl, de adembenemende landschappen en de rustige stranden van Sainte-Maxime lijken u wel wat? Boek dan nu uw gezinsvakantie op onze camping, op enkele kilometers afstand van deze mediterrane stad.

Bezoek Sainte-Maxime en verblijf op sterrencamping Esterel in Saint Raphaël

Er zijn veel campings in het zuidoosten van Frankrijk, in het bijzonder in de Var. Maar het aantal hoogwaardige sterrencampings is vrij klein.

Onze Esterel camping, gelegen in het hart van Saint Raphaël, is een luxe 5-sterren camping. Als eerste camping in de regio met deze onderscheiding, biedt ons etablissement een reeks diensten die in overeenstemming zijn met dit kwaliteitslabel.

Daarom kunt u tijdens uw verblijf op onze camping gebruik maken van een hele reeks diensten, faciliteiten en entertainment. Comfortabele mobilhomes met eigen zwembad en spa, ruime accommodaties, een verfijnd restaurant met wijnkelder onder leiding van een sommelier, thema-avonden, een aanbod van originele activiteiten, huisdieren welkom, grote staanplaatsen, een waterpark van 10.000 m², zwembad, spelletjes en kidsclub… Ons domein heeft het allemaal!

U wilt graag uw mobilhome of staanplaats boeken voor een gezin met kinderen of voor een stel? Onze teams zitten klaar om uw vragen te beantwoorden en alle mogelijke informatie te communiceren (prijzen, accommodatie, zwembad, slaapkamers, animatie en kids club…).

Onze camping nabij Sainte-Maxime heeft als doel u de vakantie van uw dromen te bezorgen in de Provence-Alpes-Côte d’Azur!