Esterel Caravaning

De mooiste steden in de Var, Zuid-Frankrijk

Van beroemde badplaatsen tot typische Provençaalse dorpjes, de Côte d’Azur biedt verschillende steden en dorpen om te bezoeken tijdens uw kampeervakantie in Saint Raphaël. Hier is onze top 10 van de mooiste steden in de Var en de Alpes-Maritimes

Saint-Raphaël

Saint-Raphaël

Ideaal gelegen in het hart van de Estérel, ten oosten van Fréjus, Saint-Raphaël is een kleurrijk stadje omgeven door ongerepte natuur. De stad bestaat uit verschillende wijken, allemaal verschillend van elkaar: de oude stad, Agay, Boulouris, Santa Lucia, le Dramont en Anthéor Le Trayas. Saint-Raphaël is zowel aantrekkelijk voor geschiedenisliefhebbers als voor doorgewinterde sporters en voor vakantiegangers die vooral willen genieten van de prachtige stranden. Het stadscentrum van Saint-Raphaël ligt op slechts enkele minuten rijden van Esterel Caravaning.

Port Fréjus

Fréjus

Fréjus, verbonden met Saint-Raphaël, is een stad van kunst en geschiedenis die een bezoek van een dag verdient tijdens uw kampeervakantie in de Var, Zuid-Frankrijk. De bisschoppelijke groep, het Romeinse aquaduct en de arena's behoren tot de bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Voor families is er Aqualand, Luna Park of zelfs de wereld van cactussen bij Kuentz.

Saint-Tropez

Saint-Tropez

Saint-Tropez, een stad die al tientallen jaren wordt gewaardeerd door beroemdheden en de jetset, is een chique stad 46 km ten westen van camping Esterel Caravaning die zijn Provençaalse charme heeft behouden. De baai van Saint-Tropez is een omweg waard, net als de 17e-eeuwse citadel, Saint-Tropez is omgeven door 2 charmante dorpjes, Ramatuelle, waar het beroemde strand van Pampelonne ligt, en Gassin, een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Cannes

Cannes

Het Filmfestival van Cannes heeft van Cannes een mythische stad gemaakt die luxe en cultuur perfect combineert. Maar Cannes heeft ook interessante historische bezienswaardigheden, traditionele markten, een kleurrijke oude haven, mooie stranden en paradijselijke eilanden, de Ile de Lérins. Cannes ligt op slechts 33 km van Esterel Caravaning langs de beroemde en fantastische kustweg: de Corniche d'Or.

Nice

Nice

Nice, de hoofdstad van de Franse Rivièra, is een stad van cultuur en gastronomie die u niet mag missen tijdens uw vakantie in de Provence. U kunt er uren wandelen, van de promenade des Anglais tot het park op de heuvel van het kasteel, of zelfs het oude Nice. De stad, op 72 km van de camping, staat ook bekend om zijn ongelooflijke carnaval in februari.

Sainte-Maxime

Sainte-Maxime

Gelegen ten noorden van de Golf van Saint-Tropez, is Sainte-Maxime een kleine badplaats die wordt doorkruist door verschillende kustrivieren. Niet te missen: de botanische tuin van Myrtes, een echt deel van de Provence. Sainte-Maxime ligt op minder dan 30 km van Camping Esterel Caravaning.

Menton

Menton

Menton is een heel mooie stad. Met zijn kleurrijke huizen, zijn tuinen, zijn schadelijke atmosfeer en zijn aangename microklimaat het hele jaar door, is de stad van Jean Cocteau een wonder voor de zintuigen. U voelt daar al de sfeer van het nabijgelegen Italië. De stad, 72 km van de camping, staat ook bekend om zijn ongelooflijke carnaval en citroenfestival in februari.

Gassin

Gassin

Gelegen op de heuvels achtr Saint-Tropez, is Gassin geclassificeerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Dit dorp heeft een gezellig historisch centrum, wijnkastelen en een opmerkelijke botanische tuin. Het uitzicht over de baai van Saint-Tropez is van Het dorp ligt op 46 km van de camping en kan tegelijk met Saint-Tropez bezocht worden.

Hyères

Hyères

Gelegen 85 km ten westen van de camping, net voor Toulon, biedt Hyères een verbazingwekkende mix van natuurlijke, historische en archeologische vindplaatsen. De stad heeft een gezellige oude stad omringd door wallen waar het goed wandelen is. Onder de toeristische bezienswaardigheden die niet te missen zijn, Hyères, mis de villa Noaille, de Tempelierstoren en de archeologische vindplaats van Olbia niet.Van daaruit kunt u ook de prachtige eilanden van Hyères bezoeken, namelijk Porquerolles, Port-Cros en het Ile du Levant.

Bormes les Mimosas

Bormes-les-Mimosas

De laatste stad in onze top 10 van de mooiste steden in de Var en de Alpes-Maritimes, maar niet de minste. Bormes-les-Mimosas, een klein stadje tussen Hyères en Saint-Tropez, ligt op ongeveer 68 km van Esterel Caravaning. stad ligt tussen het Massif des Maures en de Middellandse Zee, dus men kan er gemakkelijk wandelen en zwemmen. Ook in Bormes-les-Mimosas ligt het fort van Brégançon waar de presidenten van de franse republiek op vakantie komen.