Esterel Caravaning

De markten van Saint-Raphaël

Overal in Frankrijk, en vooral in de Provence, is het verkennen van een markt altijd een kleine ervaring waarmee u zich kunt onderdompelen in de lokale cultuur.

Dwalend tussen de kraampjes, kunt u niet alleen goede seizoensproducten kopen, maar ook de specialiteiten van de regio en ontmoet de lokale bevolking. Rondom onze camping in Saint-Raphaël vindt u verschillende markten op menselijke schaal.

De sfeer is altijd vriendelijk en goedmoedig. Om ten volle van de ervaring te genieten, hoeft u zich alleen maar te laten begeleiden door de kleuren en geuren van de Provence …

Marchés Victor Hugo de Saint-Raphaël

Victor Hugo-markt

De Victor Hugo-markt is een heel kleine overdekte markt van tien kramen. Ze wordt gehouden op Place Victor Hugo van dinsdag tot zondag van 7u tot 13u, onder een nieuwe hal. U kunt er eten kopen, maar ook wat bloemen en planten.

De markt van Boulouris

Gelegen op de esplanade van Saint-Jean, vlakbij de haven van Boulouris, is de Boulouris-markt de grootste markt in Saint-Raphaël. Ze vindt plaats elke maandagochtend van 07.00 uur tot 13.00 uur en ook op donderdag in juli en augustus Op meer dan 60 kraampjes, vindt u veel producten van producenten, fruit, groenten, Provençaalse kruiden, lavendel, olijfolie en sommige kleding en voorwerpen, sommige lokaal gemaakt.

Republiek-markt

Deze gedeeltelijk overdekte markt is groter dan die op Place Victor Hugo en bevindt zich op Place de la République. Meer dan tien exposanten bieden groenten en fruit, planten, bloemen, kazen, vleeswaren, traiteur, vis en zeevruchten ... Het vindt het hele jaar door plaats van dinsdag tot zondag van 7u tot 13u. Van begin mei tot eind september is het ook op maandag geopend. Het is mogelijk om ter plaatse te eten in een zeer vriendelijke sfeer.

De markt van Agay

De markt van Agay is een Provençaalse markt die het hele jaar door elke woensdagochtend van 8u tot 13u in Agay plaatsvindt. Agay is de wijk Saint-Raphaël rond het strand van Agay, meer bepaald langs de boulevard de La Plage (ook wel Place Gianetti genoemd), waar u op een 40-tal kramen van alles vindt: groente en fruit, vleeswaren, kleding en diverse producten en gebruiksvoorwerpen, waaronder speelgoed.

Marchés République de Saint-Raphaël
Marchés Nocturne de Saint-Raphaël

De avondmarkt

Elke avond van 19.30 uur tot 00.30 uur wordt er van begin juli tot begin september een gezellige avondmarkt gehouden op de promenade van Lattre de Tassigny. U kunt er ambachten en vervaardigde producten kopen. Bezoek aan de avondmarkt van Saint-Raphaël is ook de gelegenheid om de ambachtslieden, schilders en beeldhouwers van de regio te ontmoeten terwijl u geniet van de frisheid van de avond aan zee.

Agay avondmarkt

In de zomer organiseert Agay ook een avondmarkt, Boulevard de la Plage, elke zaterdag en zondag van 19.00 uur tot middernacht. Het wordt gehouden in juli en augustus. U vindt hier vooral ambachten.

De vlooienmarkt

Deze door professionals georganiseerde markt vindt elke dinsdag plaats van 7u tot 18u, Place Pierre Coullet, in het stadscentrum. Het trekt koopjesjagers en andere liefhebbers van oude voorwerpen aan. Het is een charmante plek waar u altijd iets kunt vinden om mee naar huis te nemen...

Saint-Raphaël Artistieke & Ambachtelijke Bijeenkomsten

Dit niet te missen evenement voor elke kunstliefhebber vindt plaats elke zaterdag, zondag en feestdagen van 08.00 uur tot 18.00 uur, behalve in de winter en de zomer. Het wordt gehouden langs de promenade de Lattre de Tassigny in het stadscentrum en verwelkomt veel lokale kunstenaars die hun werken komen exposeren en verkopen.

Saint-Raphaël