Het weer in Fréjus met Esterel Caravaning

Esterel Caravaning, onze camping in Fréjus, is trots u dagelijks het weer in Fréjus te presenteren.

Bent u een week of langer op vakantie in Fréjus? Ontdek de dagelijkse weersvoorspellingen voor Fréjus met onze 5-sterren camping in de Var. Zo kunt u uw verblijf het beste organiseren op basis van het verwachte weer (zon, regen, mist, vochtigheid, lage temperatuur, hittegolven, windstoten, helder weer, bewolkt weer…).

Frejus
Please enter your OpenWeatherMap API key.
Saint Raphael
Please enter your OpenWeatherMap API key.

Fréjus, een stad in het hart van de Middellandse Zee

Genesteld in het hart van de Côte d’Azur, in het departement Var, is de stad Fréjus een aantrekkelijke bestemming tussen zee en bergen.

Bekend om zijn prachtige stranden, historisch erfgoed (Romeins amfitheater, Kathedraal Saint-Léonce, aquaduct van Mons…) en zijn ligging aan de voet van het Esterel-massief, is Fréjus ook beroemd om zijn Middellandse Zeeklimaat, wat het een bevoorrechte bestemming maakt gedurende het hele jaar.

Tussen zomerse hitte, winterse zachtheid en de eerder zeldzame maar verfrissende regen, ontdek de nuances van het klimaat van Fréjus afhankelijk van het seizoen en plan uw vakantieweek in deze mooie hoek van Frankrijk zo goed mogelijk: buitenactiviteiten, erfgoedbezoeken, culturele evenementen…

Het klimaat van Fréjus

Fréjus geniet van een typisch Middellandse Zeeklimaat, gekenmerkt door warme, droge zomers en zachte, vochtige winters. Deze stad profiteert van gemiddeld 2700 zonuren per jaar, wat het een van de zonnigste regio’s van Frankrijk maakt.

De gemiddelde jaartemperatuur in Fréjus is 15.9°C en de gemiddelde neerslag is 702.5 mm. De regionale wind, de Mistral, waait voornamelijk in de winter en het vroege voorjaar. Mist blijft een vrij zeldzaam verschijnsel, dankzij de nabijheid van de zee en het mediterrane klimaat van de regio. Sneeuw valt bijna nooit in Fréjus.

In Fréjus varieert de luchtdruk en weerspiegelt de veranderingen in weersomstandigheden door de seizoenen heen. Over het algemeen is de gemiddelde luchtdruk op zeeniveau ongeveer 1013 hPa. Echter, het kan ver boven dit gemiddelde stijgen. Het is dus niet ongewoon om de luchtdruk in Fréjus te zien stijgen tot boven de 1020 hPa, of zelfs waarden rond de 1030 hPa of meer te bereiken, vooral tijdens de winter- en lentemaanden, wanneer hogedrukgebieden frequenter zijn. Omgekeerd, tijdens lagedruksystemen, geassocieerd met slecht weer fronten, kan de druk dalen onder de 1000 hPa, wat regenachtige of stormachtige omstandigheden met zich meebrengt.

In vergelijking met andere regio’s in Frankrijk, geniet Fréjus van een uitzonderlijk zacht klimaat, wat een rijke verscheidenheid aan activiteiten gedurende het hele jaar bevordert. Dit mediterrane klimaat beïnvloedt sterk de levenswijze, cultuur en economie van Fréjus.

De zachtheid van de wintertemperaturen, gecombineerd met de zomerse hitte en de overvloed aan zon, maakt van Fréjus een bevoorrechte plaats voor diegenen die van de zon willen genieten en aan de strengheid van noordelijke klimaten willen ontsnappen, terwijl ze genieten van de geneugten en landschappen die de Middellandse Zee te bieden heeft.

De seizoenen in Fréjus

In Fréjus heeft elk seizoen zijn eigen charme en biedt het bewoners en vakantiegangers een verscheidenheid aan ervaringen en activiteiten die passen bij het Middellandse Zeeklimaat van de regio:

 • Lente: de lente in Fréjus staat voor vernieuwing, met de ontwaking van de natuur onder een mild en aangenaam klimaat. De temperaturen stijgen geleidelijk, schommelend tussen 15°C en 20°C. De dagen worden langer, het is het ideale seizoen om de bergpaden te verkennen, historische sites te bezoeken zonder de zomerdrukte en het ontwaken van de lokale fauna mee te maken.
 • Zomer: de zomer is het toppunt van het mediterrane leven. De temperaturen liggen vaak rond de 30°C, het weer is helder en de zon schijnt bijna elke dag. De omstandigheden zijn dus ideaal om te genieten van de stranden en de vele buitenactiviteiten. De zomeravonden worden aangenaam getemperd door de zeewind, wat een welkome verkoeling biedt na de hete zon van de dag.
 • Herfst: de herfst in Fréjus markeert de terugkeer naar rust, met temperaturen die zacht blijven. In september variëren de temperatuurintervallen zo tussen 20°C en 25°C en dalen tot eind november. Dit seizoen wordt gekenmerkt door zonnige dagen en incidentele neerslag. Net als de lente, is de herfst een overgangsperiode gekenmerkt door wisselvalliger weer en een evenwichtige mix van zonnige, bewolkte en regenachtige dagen.
 • Winter: Fréjus geniet van een bijzonder milde winter, met temperaturen die zelden onder de 10°C dalen. Neerslag is frequenter in dit seizoen, wat bijdraagt aan de groenheid van de regio en het behoud van zijn vele waterwegen en natte gebieden. Sneeuw is uiterst zeldzaam.

  De winter is het seizoen met de meeste wind. Vooral de Mistral waait in Fréjus. Het is een koude en droge wind uit het noorden of noordwesten. Deze wind staat bekend om zijn vermogen om de lucht te klaren, de temperaturen te verlagen en helder, koel weer te brengen, maar ook om een krachtige wind te zijn, die soms sterke windstoten veroorzaakt.

In Fréjus is de winter een rustige periode, ideaal om te genieten van de natuurlijke schoonheid zonder de drukte van de warmere maanden en het culturele erfgoed van Fréjus in een ander licht te ontdekken.

Hoe te kleden en welke accessoires mee te nemen voor een verblijf in Fréjus?

Om volop van de stad Fréjus te genieten, ongeacht de tijd van het jaar, houd het weer in de gaten. Over het algemeen, hier zijn enkele praktische tips om u te helpen zich aan te passen aan de klimatologische omstandigheden en het meeste uit uw verblijf in deze mooie regio van Frankrijk te halen:

 • Lente en herfst: in Fréjus worden deze tussenseizoenen gekenmerkt door een mild, maar soms onvoorspelbaar klimaat. We raden daarom aan om laagjeskleding te voorzien om u gemakkelijk aan te kunnen passen aan temperatuurschommelingen gedurende de dag. Een lichte regenjas of een paraplu kan handig zijn voor regenachtige dagen of bewolkte dagen. Deze perioden zijn ideaal voor wandelingen en culturele bezoeken, dus vergeet niet comfortabele schoenen mee te nemen.
 • Zomer: gezien de zomerse hitte in Fréjus en het bijna continu heldere weer, neem, als u uw zomervakantie hier doorbrengt, lichte en ademende kleding, een hoed of pet, zonnebril en zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor mee om u te beschermen tegen de zon.

  Hydratatie is essentieel, dus zorg ervoor dat u altijd water bij u heeft. Voor buitenactiviteiten, met name bergwandelen, geef de voorkeur aan de koelste uren van de dag, vroeg in de ochtend of laat in de avond, om de verzengende hitte te vermijden.

  In de zomer is het in Fréjus gebruikelijk dat de temperaturen tussen 18°C en 22°C liggen bij zonsopgang en tussen 22°C en 26°C bij zonsondergang. Wanneer de weersvoorspelling hoge temperaturen aangeeft, maak dan gebruik van de gelegenheid om een binnenactiviteit te ondernemen, bijvoorbeeld cultureel, en vermijd het strand.

 • Winter: zelfs als de winters over het algemeen mild zijn in Fréjus, kunnen de avonden koel zijn. Vergeet dus niet warmere kleding mee te nemen, zoals truien en een jas, om niet te lijden onder de kou of vochtigheid wanneer de gevoelstemperatuur laag is. Waterdichte schoenen kunnen ook een goed idee zijn voor regenachtige dagen.

De impact van klimaatverandering op het weer in Fréjus

In Fréjus, net als in vele andere regio’s van Frankrijk en de wereld, verandert het weer door de klimaatverandering.

Globale klimaatveranderingen beïnvloeden aanzienlijk het lokale mediterrane klimaat, wat leidt tot veranderingen in de gebruikelijke weerspatronen. Fréjus, met zijn traditioneel mediterrane klimaat, getuigt van een stijging van de gemiddelde temperatuur, vooral tijdens de zomermaanden, waar hittegolven frequenter en intenser worden.

Deze stijging van de zomertemperaturen verhoogt het risico op langdurige droogtes, aangezien regen zeldzaam is. Dit brengt de watervoorraden, de lokale vegetatie en bij uitbreiding de landbouw en wijnbouw, economische pijlers van de regio, in gevaar.

Tegelijkertijd hebben de winters, hoewel ze mild blijven, een neiging getoond tot meer onregelmatige neerslag, met intensere regenval die kan leiden tot plotselinge overstromingen. Deze extreme gebeurtenissen, hittegolven en intense neerslag, dagen de bestaande infrastructuur uit en vereisen doordachte stedelijke planning en aanpassing om de negatieve effecten van klimaatverandering te minimaliseren.

De stad Fréjus, zich bewust van de uitdagingen van klimaatverandering, zet zich in voor initiatieven om de effecten van klimaatverandering te verminderen en zich aan te passen aan de gevolgen ervan (stedelijke groene ruimtes, implementatie van duurzame waterbeheersystemen, promotie van landbouw- en wijnbouwpraktijken aangepast aan de nieuwe klimaatomstandigheden…).

Uw verblijf in Fréjus met Esterel Caravaning

Dankzij onze dagelijkse weersvoorspellingen, wordt u in realtime geïnformeerd over het weer en de temperatuur in Fréjus (hoge of lage temperatuur, regen, windstoten, mist, vochtigheid, bewolkte of heldere hemel, lage zichtbaarheid, sneeuw, temperatuur bij zonsopkomst en zonsondergang, dagelijkse temperatuurintervallen, hPa (luchtdruk)…).

Onze weersvoorspellingen zullen u in staat stellen uw vakantieactiviteiten dienovereenkomstig te organiseren (bergwandelingen, strand, watersporten of buitenactiviteiten, culturele bezoeken…).

Op zoek naar een verblijfplaats in Fréjus? Ontdek onze 5-sterren camping Esterel Caravaning. Wij zijn gevestigd in Saint-Raphaël (wijk Agay), een naburige stad van Fréjus. Wij verwelkomen u voor een week vakantie of langer in ons prestigieuze domein, ideaal gelegen op een steenworp afstand van de Middellandse Zee en aan de voet van het Esterel-massief!