Camping Esterel: een camping nabij de haven van Santa Lucia (Saint Raphaël)

Port Santa Lucia: een pittoreske plek in het hart van de Côte d'Azur

Onze camping Esterel in Agay ligt in Saint Raphaël, vlakbij Fréjus, op korte afstand van de haven Santa Lucia, een van de mooiste havens van de Var.

Deze idyllische locatie is wat u zocht voor uw volgende vakantie? Ontdek nu onze camping in Saint Raphaël, op korte afstand van steenworp de haven van Santa Lucia!

Ontdek onze camping in de buurt van Santa Lucia!

Het hele team van Esterel Caravaning heet u en uw gezin van harte welkom voor een onvergetelijke kampeervakantie in de buurt van Santa Lucia!

Tijdens uw verblijf op Camping Esterel mag u een bezoek aan de haven van Santa Lucia, aan de voet van het Esterel-gebergte in de Var, zeker niet overslaan!

Deze sublieme en charmante haven ligt op kleine wandelafstand van het stadscentrum van Saint-Raphaël. De stad heeft 5 havens, waarvan Port Santa Lucia de grootste is, en het is de 3e grootste jachthaven van de regio Côte d’Azur.

De haven biedt niet minder dan 1630 ligplaatsen variërend van 6 tot 21 meter op pontons. Ze zijn verdeeld over twee bassins en ontworpen voor zowel privéjachten als professionele jachten en plezierboten.

De haven van Santa Lucia biedt een breed scala aan havendiensten en faciliteiten (tankstation, scheepsbevoorraders, schoonmaakpunt, pompen voor zwart en grijs afvalwater, etc.) en een warm welkom voor degenen die er hun boot willen aanleggen, voor het hele jaar door of voor een tussenstop.

Deze haven van Santa Lucia, erg populair bij watersportliefhebbers, onderscheidt zich door zijn handvest van respect voor het milieu. De haven is al meerdere jaren achtereen bekroond met de Blauwe Vlag, dit label is een erkenning voor de inspanningen die badplaatsen of havens leveren op het vlak van duurzaamheidsmanagement. De haven van Santa Lucia kreeg ook de Trophée de l’Escale, een erkenning voor de inspanningen en investeringen van jachthavens op milieugebied.

Santa Lucia in Saint Raphaël: een ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie

De kreek van Santa Lucia: een klein stukje, wild paradijs

Op een steenworp afstand ten oosten van de haven ligt een kleine, wilde oase van rust: de Santa Lucia-kreek. Dit zand- en kiezelstrand is betoverend met zijn schaduwrijke pijnbomen en de rode rotsen die typerend zijn voor het Esterel-gebergte. De wat ruige toegang tot de kreek geeft het nog meer charme. Het steile pad dat toegang biedt tot de kreek vereist goed schoeisel. Dankzij het moeilijke pad wordt deze prachtige kreek weinig bezocht, zelfs in het hoogseizoen. Een geweldig idee als u op zoek bent naar een rustige kreek, weg van alles en iedereen!

Het kustpad: een adembenemende route

Tijdens uw campingvakantie in Saint Raphaël is het kustpad een absolute must! Het startpunt van deze idyllische route: de haven van Santa Lucia. Kom deze plek bewonderen, de prachtige kleurrijke muurschilderingen op de dijk en al de boten die er liggen. Loop vervolgens langs de kades en volg het parcours dat twee kilometer lang is. Deze rustige, aangename wandeling biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee en de kleine kreken langs de kust. En voor een welkome onderbreking kunt u iets nuttigen in een van de vele bars en restaurants langs de promenade. Geniet al wandelend van de kust van de Middellandse Zee!

Watersporten voor liefhebbers van outdoor-sporten

De haven van Santa Lucia in Saint Raphaël is niet alleen een plek voor pleziervaarders en maritieme professionals. Het is ook een plek voor watersportliefhebbers. Het watersportcentrum en de verschillende clubs verspreid over de haven organiseren allerlei activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld de zeebodem door te gaan duiken. Liefhebbers van spanning en sensatie kunnen genieten van jetskiën, funtubes en waterskiën. Neem voor meer informatie contact op met de aquatische dienstverleners van de haven.

Een droomcruise vanuit de haven van Santa Lucia

De haven van Santa Lucia is het vertrekpunt voor veel tochten langs de Côte d’Azur. Vanuit de haven zet u koers naar populaire, wereldberoemde bestemmingen zoals Porquerolles, Cannes, Antibes of Saint-Tropez, en zelfs Corsica en Sardinië. Voor een vakantie zoals dat nergens kan, boek dan een cruise vanuit Santa Lucia op de Middellandse Zee tijdens uw verblijf op onze camping. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de cruisemaatschappijen in de buurt van de haven.

Ontdek al onze aanbiedingen!

Au camping Esterel Caravaning, nous proposons une large gamme : mobil-homes de luxe et emplacements 5* avec des services de haute qualité. En solo, en couple ou bien en famille ou entre amis, venez passez de superbes vacances en nous rejoignant.
Découvrez nos offres et réservez sans tarder !

Camping Esterel in Saint Raphaël: een hoogwaardige accommodatie nabij de haven van Santa Lucia

De beste manier om Saint Raphaël en Santa Lucia aan de kust te bezoeken is door een camping in de buurt te boeken. Onze sterrencamping Esterel ligt ideaal op korte afstand van het centrum van Saint Raphaël en de haven van Santa Lucia.

Camping Esterel: een luxe sterrencamping in Saint Raphaël

Er is geen tekort aan campings in dit deel van de Var, in het zuidoosten van Frankrijk, maar onze camping onderscheidt zich van de rest door zijn luxe uitstraling. Camping Esterel is een 5-sterrencamping. Het was zelfs de eerste camping aan de Côte d’Azur die deze prestigieuze onderscheiding kreeg.

Deze kwaliteitsgarantie wordt weerspiegeld in alle diensten en voorzieningen van het etablissement: ruime, comfortabele mobilhomes, waarvan sommige met privézwembad of spa, een waterpark van 10.000 m², twee restaurants waarvan één met een verfijnde keuken en een wijnkelder onder leiding van een sommelier, grote staanplaatsen omringd door heggen, animatie en clubs voor kinderen van alle leeftijden, een grote speelzaal, huisdieren zijn gratis welkom, cabaret-, dans- en casino-avonden…

Of u nu met z’n tweeën bent, met het gezin of met een groep vrienden, met kinderen of tieners, op camping Esterel in Saint Raphaël bent u verzekerd van een verwenvakantie en naast Port Santa Lucia van nog veel meer mooie ontdekkingen!

Een ideale locatie aan de voet van het Esterel-gebergte

Saint Raphaël is een aangename, charmante mediterrane stad in het zuidoosten van Frankrijk, in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Op onze camping ontbijt u met zicht op de zonsopgang boven de rode rotsen van het vulkanisch Esterel-gebergte. Geniet van een cocktail op ons witte zandstrand en van het milde Provençaalse weer. Maak een fijne wandeling naar het centrum van Saint Raphaël om de schoonheid van de stad en de kustlijn in u op te nemen.

U bent geïnteresseerd in wat ons etablissement te bieden heeft voor uw volgende vakantie? Voor vragen (accommodaties, mobilhomes, prijzen, entertainment, enz.), aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team, ze willen u graag helpen.

Een droomvakantie vol ontspanning is wat u kunt verwachten op onze camping in Saint Raphaël!