Camping agay > Blog > Niews > Ken je Fayence?

Ken je Fayence?

De hoofdstad van het kanton Pays de Fayence, het dorpje Fayence, ligt op ongeveer 40 km van uw camping Esterel Caravaning en wordt gekenmerkt door zijn vitaliteit.
Halverwege gelegen tussen zee en bergen op 45 minuten van de eerste wintersportgebieden en 30 minuten van de mediterrane stranden, is het dorpje Fayence de hoofdstad van de 8 dorpen die samen een van de 43 kantons van de Var vormen, het kanton Pays de Fayence, dat de dorpjes Fayence, Tourrettes, Callian, Montauroux, Seillans, Bagnols-En-Foret, St-Paul-En-Foret en Mons omvat.

Sinds de Romeinse tijd is de rust en charme van het dorp bekend en gewaardeerd. Fayence en zijn pittoreske straatjes, gelegen op 350 m boven de zeespiegel, verwelkomen bezoekers op een warme en authentieke manier.
De nabijheid van het meer van St Cassien, stranden en bergen biedt een breed scala aan activiteiten.
Het dorp Fayence is wereldberoemd om zijn zweefvliegcentrum, het eerste Europese centrum, waar lessen worden gegeven, luchtdopen en wedstrijden worden georganiseerd, zoals de International Glider Open.

Te lezen op de blog...
Thalasso Fréjus

Thalassocentra in Fréjus

Fréjus, een juweel aan de Côte d’Azur, is een populaire bestemming voor wellness- en ontspanningsliefhebbers. Onder de vele attracties valt thalassotherapie op vanwege de therapeutische