Camping agay > Blog > Niews > De Grand Prix van Monaco Formule 1

De Grand Prix van Monaco Formule 1

Op 29 mei 2016 heeft de Grand Prix van Monaco opnieuw plaats als onderdeel van het wereldkampioenschap Formule 1 . De kwalificaties gebeuren op 26 en 28 mei. De Grand Prix van Monaco is één van de oudste en meest prestigieuze autoraces. Een niet te missen gebeurtenis voor de fans van Formule 1 die elk jaar 120 000 bezoekers aantrekt.

Het circuit van Monaco is uitzonderlijk in Formule 1, het ligt namelijk  in de binnenstad van Monaco. Hierdoor is het parcours erg smal en vergt het een grote portie talent van de coureurs. Het circuit slingert rondom De Hercules haven, in de straten van Monte-Carlo en de Condamine buurt (de winkelstraten van het prinsdom). De meest bekende passages zijn zonder twijfel de bochten van Fairmont, de Tunnel en het Casino.

Het asfalt circuit is 3,34 km lang. De autocoureurs moeten dit circuit 78 keer afleggen om de 260,52 km te rijden. Vanwege de moeilijkheid van het circuit, is Monaco de traagste race in het wereldkampioenschap, maar de snelheid blijft indrukwekkend, zeker wanneer de formule 1 wagens door zeer smalle passages manoeuvreren – de piste is soms maar 5 of 6 meter breed.

Om de Grand Prix van Monaco te bekijken en tickets te kopen kan u hier terecht : https://www.grand-prix-monaco.info

Te lezen op de blog...
Thalasso Fréjus

Thalassocentra in Fréjus

Fréjus, een juweel aan de Côte d’Azur, is een populaire bestemming voor wellness- en ontspanningsliefhebbers. Onder de vele attracties valt thalassotherapie op vanwege de therapeutische