Camping Esterel Caravaning

COVID-informatie

Sinds het begin van de crisis hebben we een toegewijde Covid-referent aangesteld. Om u zoals elk jaar een uitzonderlijke vakantie te bezorgen, respecteren we de normen en procedures die zijn opgelegd door de overheid en respecteren we het geldende protocol dat is verzonden door de Nationale Federatie van Campings.
Deze informatie kan worden gewijzigd in overeenstemming met de aankondigingen van de overheid.

– Bijgewerkt op 15 december 2021 – Decreten van 20/07/2021 en 07/08/2021

Updated March 15th, 2022: New French Government recommendations

UPDATE from the French NATIONAL FEDERATION FOR OUTDOOR HOTELIERS (FNHPA)
SUSPENSION OF THE VACCINE PASS (from March 14th, 2022)

On Thursday March 3rd, 2022, the French Prime Minister announced:

• The end of the obligation to wear a face mask in almost all places from March 14, 2022. (Only Exception: The mask will remain compulsory on public transport)
• The “suspension” of the vaccination pass, from March 14, 2022. (Exception: A health pass will remain required in medical establishments, such as hospitals and nursing homes)
• March 14th, 2022 will also mark the end of the mask mandate “in all places where it is still in force”, with the exception, once again, of public transport, “given the promiscuity”.

For campsites, this means several changes:

• The use of vaccine passes: from now on & until further notice, campsites that were concerned will no longer be & for campsites that were not concerned by the vaccination pass, this does not change anything;
• End of the face mask mandate in all campsites.
• End of the health protocol requirements within the businesses (this is the general business protocols, not to be confused with the customer-oriented health protocols, which are not officially called into question for the moment); the company protocols will be replaced by simple “classic” hygiene measures; but the role of Covid supervisor will be maintained.

Clarification: to date, the Government has not informed the FNHPA of a possible challenge to the HPA Health Protocols, the latest version of which was validated on May 21, 2021 (fnhpa-pro.fr)). The FNHPA will ensure to inform you of the future of our HPA health protocols.

The decree prescribing these general measures that are necessary for managing the post-pandemic transition should therefore be modified as per the direction of the announcements mentioned above, within the coming days.

REGISTRATIE EN TOEGANG TOT ESTEREL CARAVANING

Sinds 21 juli 2021 zijn we verplicht om bij aankomst op de camping de “Covid Pass” van alle deelnemers ouder dan 18 jaar te controleren. Deze controle geeft toegang tot alle open diensten (sommige zijn door omstandigheden gesloten) van Esterel Caravaning voor de duur van het verblijf. Per gezin krijgt dan één vertegenwoordiger toegang tot de receptie om zich in te schrijven. Breng de identiteitskaarten van de deelnemers van het verblijf, uw creditcard en kenteken mee. Daarna komen de tieners naar de receptie zodat we ze een armband kunnen geven die overeenkomt met hun leeftijdsgroep. Bij het inchecken ontvangen alle gezinnen onze “Gazette” met een anti-COVID-informatienota, evenals alle schema’s en schema’s van de verschillende diensten en faciliteiten. De COVID-verdedigingsstrategie is gebaseerd op drie eenvoudige fundamentele principes die “barrièregebaren” worden genoemd: 1) het gebruik van het masker op gesloten en gemeenschappelijke plaatsen; 2) hygiëne en eigen verantwoordelijkheid; 3) afstand van ten minste twee meter tussen elke persoon binnen. Om u in alle vrijheid van uw verblijf te laten genieten, dient u bij aankomst eenmalig uw “Covid Pass”* te tonen. De “Covid Pass” is beschikbaar in digitaal of op papier. Met deze geldige “Pass” kunt u tijdens uw vakantie genieten van alle activiteiten, ontspannings- en vrijetijdsplekken van onze camping. * De “Covid Pass” is als volgt samengesteld: • Compleet vaccinatiecircuit • Negatieve uitslag van een RT-PCR screeningsonderzoek, een antigeentest van minder dan 72 uur, of een zelftest uitgevoerd onder toezicht van een gezondheidswerker: artsen, medisch biologen, apothekers, verpleegkundigen, tandartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten. • Certificaat van herstel minimaal 11 dagen oud en jonger dan 6 maanden. Houd er rekening mee dat mensen met een medische contra-indicatie voor vaccinatie zijn vrijgesteld van het overleggen van een “Gezondheidspas”. Deze contra-indicatie moet worden bewezen door overlegging van een specifiek document opgesteld door een arts. Als u buiten Frankrijk woont: Voor niet-gevaccineerde personen (volledig vaccinatieschema) moet een negatief resultaat van een PCR-test of een antigeentest (TAG) die minder dan 48 uur voor vertrek is uitgevoerd, worden overlegd. Ter informatie: voor het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Cyprus, Nederland en Griekenland: een test van minder dan 24 uur voor niet-gevaccineerde mensen is verplicht aan de grens. Zodat we met zijn allen een geslaagde zomervakantie hebben, waakzaam zijn en barrièregebaren blijven respecteren. We verwelkomen u graag voor dit nieuwe seizoen bij Esterel Caravaning

Uw verblijf bij Esterel Caravaning

STAANPLAATSEN VOOR CARAVAN OF CAMPERS
De grootte van de staanplaatsen (min. 90 m². Max. 250 m²) en de begrenzingen zorgen voor de veiligheidsafstand; de hele dag buiten kunnen leven en genieten van de zonnestralen is een belangrijke factor tegen infectie. Voor meer informatie over reserveringen, nodigen wij u uit om contact op te nemen met onze afdeling Reserveringen op 00334.94.82.03.28 of per e-mail op contact@esterel-caravaning.fr

SANITAIRBLOKKEN
In alle toiletten zijn vloermarkeringen aangebracht om de circulatierichting aan te geven. Er zijn verschillende vriespunten voor desinfectiemiddelen en alle sanitaire toestellen kunnen gebruikt worden binnen de voorziene minimumafstanden. De constante desinfectie van oppervlakken, contactdelen en sanitaire voorzieningen, uitgevoerd door gespecialiseerd personeel, evenals de natuurlijke luchtcirculatie, garanderen de veiligheid van de gebruikers. In de toiletten zijn dispensers aanwezig met hydroalcoholische desinfecterende oplossingen voor handhygiëne.

DIENSTEN & PROTOCOLLEN
– De receptie is elke dag geopend van 9.00 tot 19.00 uur met de aanwezigheid van een nachtwaker om onze beschikbaarheid 24 uur per dag te garanderen. Het dragen van een masker is verplicht en er moeten veiligheidsafstanden van minimaal 2 meter tussen elke klant in acht worden genomen.
– Het waterpark en de zwembaden: elke dag open van 9u tot 19u de hele ruimte wordt elke ochtend schoongemaakt en gedesinfecteerd. Kinderen moeten worden begeleid door een volwassene. Hydroalcoholische gel en papieren handdoek zijn op verschillende plaatsen in het watergebied voor u beschikbaar.
– De Jungle Pool, een overdekt peuterbad voor 0/6-jarigen is elke dag open, schoongemaakt en gedesinfecteerd.
– Het witte zandstrand is ook toegankelijk en de ligstoelen en de toiletten worden elke dag schoongemaakt en gedesinfecteerd.
– Bar “Les Suds”: het dragen van een masker is verplicht wanneer u niet zit. Bij de ingang en bij de toiletten zijn desinfecterende middelen aanwezig voor klanten en personeel. De tafels zijn zo opgesteld dat de stoelen de nodige interpersoonlijke afstand tussen klanten garanderen.
De menu’s worden gepresenteerd als een sticker met QR-code om te scannen met uw mobiele telefoon.- De prêt-à-porter/souvenirwinkel en de minimarkt: in deze winkels is het dragen van een mondkapje verplicht. Hydroalcoholische gel is ook beschikbaar.
– Snack: het dragen van een mondkapje is ook verplicht bij het bestellen. Er is plexiglas geplaatst.
– The Blue Lagoon: verfrissingspunt in het watergebied. We vragen onze klanten om 2 meter afstand te respecteren.
– De Mini Club en de Teen Club: open in juli en augustus, deze diensten zijn gratis en volgen een strikt gezondheidsprotocol om de veiligheid van uw kind(eren) te garanderen. Het dragen van een mondkapje is verplicht voor toezichthoudend personeel.
– The Gym: is elke dag open voor gratis toegang met professionele apparatuur. Wij willen u erop wijzen dat het gebruik van machines en materieel uw eigen verantwoordelijkheid is. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor enig ongeval of letsel. Op het witte zandstrand van de camping is een sportcoach aanwezig voor lessen (yoga, pilates, zumba, spierversterking, etc.). Wij vragen u schone schoenen te dragen en de apparatuur na elk gebruik te desinfecteren met behulp van de daarvoor bestemde gebruiksvoorwerpen en zelfbediening in de kamer.
– De tv-kamer en de bibliotheek zijn op aanvraag geopend bij de receptie.
– De medische permanentie: is open op afspraak met een dokter. Contactgegevens verkrijgbaar bij de receptie en vermeld in de Gazette.
– De Disco is omgetoverd tot een speelhal: “GAMESTEREL”! Biljart, tafelvoetbal, airhockey, flipperkasten, basketbal staan ​​nu tot uw beschikking, met respect voor het dragen van een mondkapje en desinfectie.

ZWEMBADEN EN WATERPARK
Zijn open, dus u kunt er heerlijk zwemmen en genieten!
Het chloor in het zwembadwater wordt constant gecontroleerd. Het is mogelijk om de ligstoelen te gebruiken en toegang te krijgen tot het strand, we hebben een oppervlakte van 5000m2 en 900 m2 wit zandstrand. De bevolkingsdichtheid wordt berekend met een index van minimaal 4m2 oppervlakte per persoon. De opstelling van de ligstoelen respecteert de verplichte afstanden. Aan het einde van elke dag desinfecteren onze medewerkers alle ligstoelen voor de volgende dag. Als u een ligstoel gebruikt na een vakantieganger, raden wij u aan de ligstoel te desinfecteren. Hydroalcoholische gel en papieren handdoek zijn op verschillende plaatsen in het watergebied voor u beschikbaar.

DE ANIMATIE
L’équipe d’animation rythme votre séjour en respectant les normes imposées par le gouvernement. Un planning sportif et soirées est disponible à la Paillotte pendant les mois de Juillet et Août et à la Réception pendant le reste de la saison. Le Mini Club et le Club Ados sont ouverts. Les terrains de tennis, mini-golf, ping-pong, pétanque, skate parc, multisport et le prêt de VTT sont ouverts et accessibles. Le matériel peut être emprunté à la Réception, puis déposé dans un bac de décontamination. Les aires de jeux pour enfants sont également praticables et désinfectées.
Toutes les activités de divertissement sont maintenues et nous avons tout réorganisé, afin de garantir la distance et la sécurité pour les clients et les opérateurs.
Toutes les activités qui permettent un espacement adéquat sont possibles. Mini club avec ateliers, activités de fitness en extérieur, sports individuels et animations en soirée.

LE CENTRE DE BEAUTE / SPA
Le centre de beauté / SPA ouvrira pour la saison 2022 en respectant toutes les règles sanitaires et de distanciation. Il est agrandi et rénové totalement.

SPORT
Tous les sports individuels sont accessibles (tennis, pétanque, mini-golf, ping pong, sports nautiques, etc.) et peuvent être pratiqués en toute sécurité. Le matériel est désinfecté après chaque retour à la Réception ou à la Paillotte pendant les mois de Juillet et Août.

QUESTIONS / RÉPONSES
Le masque pendant mes vacances à Esterel Caravaning :
Lorsqu’il n’est pas possible de garantir la distance interpersonnelle d’au moins deux mètres (sauf pour ceux appartenant à la même unité familiale), nous recommandons aux familles d’utiliser le masque lorsqu’ils sont en dehors de la zone délimitée par leur emplacement / mobil-home.
Lavez-vous régulièrement les mains. Nous mettons du savon et du gel hydroalcoolique à disposition dans tous les espaces. La mise en place de solutions hydro-alcooliques à l’entrée de tous les lieux publics est garantie, et leur utilisation fréquente tant par les clients que pour le personnel est encouragée. Le personnel est tenu d’utiliser le masque ou la visière lorsqu’il est en présence de clients et, cependant, dans toutes les circonstances où il n’est pas possible de garantir la distance interpersonnelle d’au moins 2 mètres.

PLAGE ET MER à SAINT-RAPHAEL
Il est possible de se baigner dans la Mer sur les plages d’Agay, Saint-Raphaël, Fréjus…
Il convient de noter que le littoral de Saint-Raphaël arbore en général le drapeau bleu, synonyme d’eau propre et d’une attention maximale portée à la sécurité.

Pour d’autres questions n’hésitez pas à nous contacter au 04.94.82.03.28. ou par e-mail à contact@esterel-caravaning.fr > Tout savoir sur la Covid-19