07/12/2015

Port Grimaud toerisme – wat te bezoeken in Port Grimaud

OP 40 KM VAN CAMPING ESTEREL CARAVANING IN ZUID-FRANKRIJK

Te zien &doen in Port Grimaud

• Verschillende bruggen
• De 12 eilandjes
• De artisanale markt

Wegbeschrijving naar Port-Grimaud

Vanuit camping Esterel Caravaning heeft u ongeveer een uurtje nodig om Port Grimaud te bereiken. Wanneer u Esterel Caravaning buitenrijdt sla dan rechts af richting Fréjus-Saint-Raphael. Eenmaal in Fréjus volg richting St-Tropez en vervolgens richting Port Grimaud.

Port-Grimaud

Een van de meest bezochte dorpjes van Frankrijk, Port Grimaud, bevindt zich op minder dan 40 km van uw camping Esterel Caravaning. Dankzij de gelijkenis met de bekende Italiaanse stad Venetie, kreeg Port Grimaud de bijnaam « Het Provençaalse Venetie »

Port Grimaud is een waterdorp en dankt zijn ontstaan in 1964 aan de architect François Spoerry die zijn eigen fondsen investeert in de bouw van dit dorp. Port Grimaud is een dorp dat werd ontworpen en gebouwd op water, verbonden door bruggen en kanaaltjes dat de charme aan dit dorpje geeft.

Door het ingenieuze ontwerp van François Spoerry is de stroming permanent en niet artificieel, het water circuleert vrij en niet door middel van pompen. Het dorp is volledig in private handen en elk huis beschikt over een aanlegsteiger. Dit bijzondere dorp met zijn unieke charme alsook zijn nabijheid bij St-Tropez maakte Port Grimaud bekend een zeer geliefd bij toeristen.

De eerste huizen werden gebouwd in 1967 in dit waterdorp: de gevels in zuiderse kleuren, artisanale dakpannen en tegels, een steiger voor elk huis…er bestaat geen twijfels, u bent in het Zuiden! Wanneer de zon ondergaat, reflecteren de lichtjes van de huizen, restaurants en cafés in de vele kanalen dat dit dorp rijk is en heerst er een feeërieke haast magische sfeer. Port Grimaud behoort tot het Patrimonie van de 20ste eeuw sinds september 2002.