07/12/2015

Les Adrets de l’Esterel toerisme – wat te bezoeken in Les Adrets de l’Esterel

OP 22 KM VAN CAMPING ESTEREL CARAVANING in de Var

Te zien & doen in Les Adrets de l’Esterel in de Var

•  Paardrijden en wandelen in het Esterelmassief
•  Watersporten en activiteiten in de meren St-Cassien
•  17e eeuwse kerk
•  Het Esterel museum (kunst en volkse tradities)

Wegbeschrijving naar les Adrets de l’Esterel

Vanuit camping Esterel Caravaning heeft u ongeveer 30 minuten nodig om Les Adrets de l’Esterel te bereiken. Wanneer u Esterel Caravaning buitenrijdt sla dan rechts af richting Fréjus-Saint-Raphael. Eenmaal in Fréjus neem de autosnelweg A8 in de richting van Nice en neem de afrit “Fayence-Les Adrets”. Volg vervolgens richting Les Adrets. Of neem de Route Nationale in de richting Cannes-Les Adrets.

Les Adrets de l’Estérel

Les Adrets de l’Esterel is een klein dorpje genesteld midden in het hart van het Esterel Massief op slechts 22 km van uw camping Esterel Caravaning. Op 15 km van de stranden van Saint Raphaël en op 6 km van Mandelieu, biedt les Adrets de L’Esterel een uitzonderlijk panorama, op de Middellandse zee evenals op het weelderige Esterel massief. Het dorp, omgeven door twee meren, Avelan en St-Cassien, biedt een brede wa aanaier nautische activiteiten, van vissen tot waterfietsen en roeien. Haar 2600 inwoners, onder wie vele voormalige stadsmensen, genieten van het ontspannen ritme van leven in een klein dorpje dat tegelijk afgeschermd is en dicht bij de activiteiten van de steden van Fréjus, Saint Raphaël, Cannes en Nice.

Het Esterel bos bestaat uit kurkeiken, steeneiken, mastiekbomen, zonneroosjes, aardbeibomen, aleppoden en zeedennen. In deze ongerepte natuur waar men niet zelden everzwijnen, vossen en herten kruist, klinkt de het getsjirp van krekels dat vakantiegangers en bewoners gelukzalig doet mijmeren. De bezoekers in Les Adrets de L’Esterel zijn elk jaar talrijker, en de halte hier is vaak de eerste etappe naar les Alpes Maritimes of de Haut Var.