CAMPING Tussen zee en ESTEREL

5 sterren camping in Zuid-Frankrijk

Bar du camping Esterel Caravaning
Parc Aquatique Esterel Caravaning

Het classificatiesysteem voor campings in Frankrijk is uitgebreid naar 5 sterren. Esterel Caravaning was de eerste camping aan de Cote d’Azur die deze onderscheiding mocht ontvangen. Het ministerie van Toerisme voerde sinds 1 juli 2010 een nieuwe lijst met criteria in om de campings te beoordelen. Deze lijst behelst 204 criteria tegen 103 daarvoor.

Helemaal nieuw is, is dat kwalitatieve criteria vandaag in aanmerking komen(aanwezigheid van een zwembad, een wellness centum, de zuiverheid van de camping, de meertaligheid van het personeel…). Deze nieuwe classificatie steunt op 3 grote domeinen: installaties en faciliteiten, klantenservice, toegankelijkheid voor mindervaliden en duurzame ontwikkeling.

De validering van de 5 sterren classificatie gebeurt door de prefect en is vijf jaar geldig.

Esterel Caravaning was de eerste camping in de Var provincie die deze onderscheiding bekwam. Deze vijf sterren zijn het resultaat van 35 jaar team werk.

Een vijfsterren camping in Zuid-Frankrijk, is een garantie dat u uw vakantie doorbrengt in een kwalitatief hoogstaand kader en dat u er een comfort terugvindt dat superieur aan de andere campings in de streek. U geniet van een regio waar de vakantiegangers dol zijn op de zon en de verschillende activiteiten die deze streek te bieden heeft.

Wat is nu meer luxe dan van een cocktail genieten in uw private spa op het terras van uw stacaravan, terwijl u de zonsondergang bewondert over de rode rotsen van het Esterel gebergte. Dit wordt vervolgd door een romantisch etentje in ons restaurant dat helemaal is ingericht met decoraties uit Bali. De jongeren kunnen de avond afsluiten in onze discotheek. Een doorsnee dag bij ons kan uit verschillende activiteiten bestaan: spelen met de kleinsten in ons overdekt zwembad dat speciaal voor hen is aangelegd en ingericht, lekker zonnen in ons openlucht zwembaden complex, u laten verwennen met een massage of sauna in ons wellness centrum, op verkenning gaan aan de Cote d’Azur en de Provence in Zuid-Frankrijk, gaan shoppen in Saint-Raphael of genieten van de vele stranden…

Esterel Caravaning biedt, voor diegenen die van een actieve vakantie houden, wandelingen in het Esterel gebergte, diepzeeduiken in de turquoise Middellandse zee, rondje golfen in Valescure of zich laten verleiden tot een ritje te paard…In een vijfsterren camping in Saint-Raphael verveelt u zich geen moment.

Vanaf onze camping kan u met de boot naar St-Tropez via St-Raphael. Esterel Caravaning – St-Tropez = 1 uur. De golf van St-Tropez en het eigenlijke dorpje bevinden zich op een twintigtal kilometer van onze camping. Het zijn echte Zuid-Franse trekpleisters die u eens moet gezien hebben.

Voor uw verblijf beschikken wij over de nieuwste generatie stacaravans, ingericht met de beste materialen om u een maximaal comfort te bieden.

Om vijf sterren te behalen moeten de kampeerplaatsen minimum 80m² groot zijn en mag een hectare niet meer dan 70 plaatsen bevatten.

Bij Esterel Caravaning kan u verblijven op kampeerplekken die tot 200m² groot zijn, dat zijn 35 plaatsen per hectare. Nog een vijf sterren criterium is de aanwezigheid van een nachtwaker. De sanitaire voorzieningen en de douches moeten verwarmd zijn en de leefruimtes moeten groter zijn dan bij een viersterren camping

Een van de eerste criteria voor een vijfsterren camping is de reservering, deze moet rond de klok kunnen gebeuren op het internet in 3 verschillende talen. Op onze site www.esterel-caravaning.fr kan u uw stacaravan of kampeerplek 24/24u reserveren in 4 verschillende talen!

En nu we het toch over multimedia hebben, bij ons heeft iedereen een internet connectie via WIFI, niet alleen op de kampeerplaatsen of in de stacaravans, ook op alle andere plaatsen op de camping ; WIFI gratis !