20/10/2016

Het land van Fayence : Een fris intermezzo

Fayence

Vanuit Saint Raphaël, directie het noorden. Niet voor lang, wees verzekerd. Enkele kilometers in het binnenland, strekt het land van Fayence zich uit rond het gelijknamige dorp in een Provençaals decor van dennen en olijfbomen. Op de toppen van de omliggende heuvels, ontsluieren acht hooggelegen dorpen al hun charme: Mons en Callian (label Villages de caractère), Fayence, Bagnols-en-Forêt, Montauroux, Tanneron, Seillans en Tourrettes.

Deze voormalige vestingstadjes hebben hun rijk historisch erfgoed bewaard in de vele steile straatjes: kapellen, kerken, prachtige deuren in meesterwoningen, burgerhuizen, middeleeuwse overblijfselen …

Gelegen op een rotsachtige uitloper op 814 m hoogte, is Mons een echt uitkijkpunt op het blauw van de Middellandse Zee die zich uitstrekt, in contrast met de groene en rode kleuren van het Esterel Massief . In Callian, slingeren de bloemrijke steegjes zich rond het kasteel. Het meer van Saint-Cassien, op twee minuutjes hiervandaan, biedt een frisse pauze. Dit grote stuwmeer strekt zich uit over 470 hectares. Dit waterparadijs, trekt vele vakantiegangers aan op haar aangelegde stranden (wij houden vooral van het strand Bois de Callian, zonder toezicht) of haar wilde kreken. Ideale bestemming voor een dagje uit, u kunt er tal van activiteiten beoefenen: waterfietsen, kanoën, paddle, roeien, springkastelen, elektrische bootjes … Het meer van Saint-Cassien wordt ook bijzonder geapprecieerd door de vissers die er mooie karpers, snoeken, snoekbaars, of blankvoorn vangen.