Wat deze luxe vakantiebestemming kan doen voor de planeet

Milieubescherming is een absolute prioriteit voor de toekomst van onze planeet. Bij Esterel Caravaning zetten wij al 40 jaar “groen denken” om in de praktijk. Help ons nog  te verbeteren op dit vlak!

Aan bescherming van het milieu kan u bijdragen op 101 verschillende manieren:

–         Optimaliseren van verwarming en/of airconditioning

Houdt ramen en deuren gesloten wanneer de verwarming/airconditioning aanstaat.

Sluit de jacuzzi af met de speciale hoes: voor uw veiligheid en omdat deze geen warmte zou verliezen.

Schuif geen meubels voor de radiators om de warmteverspreiding niet te hinderen

Bestrijdt de grootste hitte door ramen gesloten te houden en de rolluiken te sluiten tijdens de warmste uren van de dag. Open alle ramen en luiken  ’s morgens vroeg om de frisse lucht te laten circuleren.

Optimaliseer waterverbuik

Laat het water niet onnodig lopen in de sanitaire voorzieningen of stacaravans.

Controleer kranen die druppen of een WC die loopt (kan tot 400 liter water per dag verspillen).  Rapporteer elke onregelmatigheid aan de receptie.

Daarbovenop :

Schakel elektrisch apparaten uit wanneer u ze niet gebruikt.

Indien u rookt, respecteer de natuur, die is hier erg kwetsbaar en onderhevig aan brandgevaar. Doof uw sigaret volledig uit in een asbak om alle brandgevaar te vermijden. Vergeet niet, een peuk doet er12 jaar over om te verdwijnen.

 

Afvalverwerking

Sinds 2010 hebben wij 5 zones voor afvalsortering op de camping : glas, karton, papier, restafval en batterijen. Het gesorteerde afval wordt opgehaald door een vrachtwagen die het samenperst.  Vergeet vooral niet uw afval te sorteren.

Om het gebruik van plastic tasjes te beperken in de supermarkt kunt u een boodschappentas kopen in de superette of in ‘la Boutique’.

Wij verzamelen lege inktpatronen van printers en kopieerapparaten in de hiervoor bestemde recyclagebakken. Wij recycleren papieren en bedrukken alle vellen op voor- en achterkant.

 

Esterel Caravaning raadt personen met een beperkte mobiliteit af zich naar Esterel Caravaning te begeven vanwege het sterk hellende reliëf op de camping dat personen met beperkte mobiliteit niet toelaat zich vrij te bewegen.

This will be the most magical night ever, right here, at Esterel Caravaning!

See you on Monday, July 20th, for our 2nd white night of the season:
Complete with violinists walking on water, a melodious voice that resonates through the starry night, a dancer who twirls through the air ...
For the past four years, Esterel Caravaning’s white nights have become the pinnacle of our guests' summer holidays.

MARK YOUR CALENDARS : Monday August 3rd and Monday August 17th!
Dress code: WHITE outfits for everyone, this show is strictly reserved for campsite guests.

Book online to enjoy your stay here at Esterel Caravaning now!
Outside visitors can enjoy the show from the comfort of our restaurant "Les Suds", which has recently been awarded the title of "Maître Restaurateur", all whilst enjoying a sumptuous one-off special menu.