07/12/2015

Gassin toerisme – wat te bezoeken in Gassin

OP 40 KM VAN CAMPING ESTEREL CARAVANING in Zuid-Frankrijk

Te zien & doen in Gassin

• Het kasteel uit de XIIe eeuw
• De XVe eeuwse kapel Notre Dame des Cyprés
• De XVIIIe Saint-Jean-Baptiste kerk
• De Saraceense poort
• De horlogetoren met uitzicht over de Var

Wegbeschrijving naar Gassin

Vanuit camping Esterel Caravaning heeft u ongeveer een uurtje nodig om het mooie dorpje Gassin te bereiken. Wanneer u Esterel Caravaning buitenrijdt sla dan rechts af richting Fréjus-Saint-Raphael. Eenmaal in Fréjus, volg richting Saint-Tropez, vervolgeng Croix Valmer en tenslotte Gassin.

Gassin

Op 40 km van uw camping Esterel Caravaning bevindt zich Gassin, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Gelegen op 200 m hoogte op een rots die uitkijkt over de golf van Saint-Tropez, biedt Gassin tevens een uitzonderlijke panorama op het Maures massief, de uitgestrekte wijngaarden en zelfs de besneeuwde toppen van de Alpen.
Het dorp heeft talrijke sporen van haar verleden bewaard, beschermd tegen de tand des tijds zoals deze tienduizenden deuren die dateren uit de 15e en 16e eeuw, de oudste draagt het opschrift 1422. De kleine kronkelige, steile steegjes onthullen beetje bij beetje alle charmes van het dorpje Gassin. We vinden er zelfs de passage van Androuno, vaak beschouwd als het kleinste straatje ter wereld. Inderdaad, slechts een persoon tegelijkertijd kan er circuleren! De rijkdom van het dorp bevindt zich binnen, maar ook buiten de muren.
De wijnproductie is zeer ontwikkeld in Gassin, een aantal van haar wijnen hebben een wereldfaam zoals de Côte de Provence, zeer gewaardeerd door wijnliefhebbers. Net zoals de nabijgelegen dorpjes Cogolin en Grimaud, heeft het dorpje Gassin zich uitgebreid naar de zee door de ontwikkeling van haar haventje.