07/12/2015

Cavalaire-sur-Mer toerisme – wat te bezoeken in Cavalaire-sur-Mer

OP 50 KM VAN CAMPING ESTEREL CARAVANING aan de Côte d’Azur

Te zien & doen in Cavalaire-sur-Mer

•  Vliegtochtjes in een ULM (ultralicht motorluchtvaartuig)
•  Wandelingen
•  De oude spoorweg van de “Train des Pignes”

Wegbeschrijving naar Cavalaire sur Mer

Vanuit camping Esterel Caravaning heeft u ongeveer een uur en een 20 minuutjes nodig om het stadje Cavalaire-sur-mer te bereiken. Wanneer u Esterel Caravaning buitenrijdt sla dan rechts af richting Fréjus-Saint-Raphael. Eenmaal in Fréjus, volg richting Saint-Tropez, vervolgens la Croix-Valmer en tenslotte la Cavalaire-sur-mer.

Cavalaire-sur-Mer

Op slechts 50 km van uw camping Esterel Caravaning ligt de charmante badplaats Cavalaire-sur-Mer. Cavalaire-sur-Mer ligt aan de voet van het Maures massief en is genesteld in de baai die haar naam draagt. De stad wordt beschut door de heuvels en geniet van een uitzonderlijk zacht klimaat en meer dan 300 dagen zon per jaar. Haar drie kilometer lange kustlijn bestaat uit fijn zandstranden en talrijke kleine kreekjes. Dit alles plus de kwaliteit van het zeewater maken van Cavalaire een uitzonderlijke, internationaal bekende bestemming. Cavalaire-sur-Mer staat ook bekend om haar diverse watersport installaties waardoor het een paradijs is voor liefhebbers van watersporten.
Cavalaire-sur-Mer was voorheen verbonden met het dorp Gassin, ze ontving haar onafhankelijkheid in 1929 en speelde een belangrijke rol in de landing in de Provence door de geallieerden in 1944.