07/12/2015

Callian toerisme – wat te bezoeken in Callian

OP 40 KM VAN CAMPING ESTEREL CARAVANING in de Provence

Te zien & doen in Callian

•  De Notre Dame de la Rose kapel
•  De boetelingen kapel
•  De St Donat kapel
•  De Goerg kapel
•  De « Waterval »
•  Het middeleeuws kasteel
•  De Notre Dame de L’Assomption kerk
•  Vele openbare pittoreske wasplaatsen

Wegbeschrijving naar Caillan

Vanuit camping Esterel Caravaning heeft u ongeveer 40 minuten nodig om Caillan te bereiken. Wanneer u Esterel Caravaning buitenrijdt sla dan rechts af richting Fréjus-Saint-Raphael. Eenmaal in Fréjus neem de autosnelweg A8 in de richting van Nice en neem de afrit “Fayence-Les Adrets”. Volg dan richting Fayence, en vervolgens Caillan.

CALLIAN

Callian is an authentic Var village, perched on a rocky green hill less than 40 kilometres from Esterel Caravaning. Built around the Castle Féodal the village Callian is een authentiek dorpje in de Var. Caillan bevindt zich op 40 km van uw camping Esterel Caravaning en is gelegen op rotsachtige uitlopers. Caillan is gebouwd rond een feodaal kasteel en ligt op een groene heuvel, het kijkt uit op een vallei waar men het Esterel en Tanneron massief kan zien evenals het nabijgelegen dorp Montauroux, en het prachtige meer van St-Cassien.
Het dorpje Callian lijkt de aanvallen van tijd te hebben weerstaan, het wordt beschermd door ongerepte natuur op 75% van haar grondgebied. Het kasteel waarvan de torens dateren uit de XI en XII eeuw, evenals de talrijke kerken en kapellen uit dezelfde tijdsperiode vormen een uitzonderlijke historische erfgoed. Steegjes slingeren met charme, verwikkelen zich in elkaar en gaan uiteen alsof ze bezoekers alles zelf willen laten ontdekken.
De top van de heuvel, aan de voet van het kasteel, biedt een ongelooflijke panorama over de hele vallei. Door haar nabijheid bij de Alpes-Maritimes en haar ligging op slechts 40 minuten van Cannes, Fréjus en Saint Raphaël, trok het dorpje Callian vaak bekende personen aan uit allerlei kringen : Christian Dior, die bovendien hier begraven is, Zuster Emmanuelle, Juliette Adam of Fernand Léger, allemaal waardeerde ze de vrede, gemoedsrust en het klimaat.