07/12/2015

Bormes les Mimosas toerisme – wat te bezoeken in Bormes les Mimosas

OP 60 KM VAN CAMPING ESTEREL CARAVANING in Zuid-Frankrijk

Te zien & doen in Bormes-les-Mimosas

•  De SaintFrançois de Paule kapel
•  De Saint Trophyme kerk
•  Het kasteel van de heren van Fos
•  De Notre Dame de Constance kapel
•  Het historisch en kunst museum
•  De oude dorpskern

Wegbeschrijving naar Bormes-les-Mimosas

Vanuit camping Esterel Caravaning heeft u ongeveer anderhalf uur nodig om Bormes-les-Mimosas te bereiken. Wanneer u Esterel Caravaning buitenrijdt sla dan rechts af richting Fréjus-Saint-Raphael. Eenmaal in Fréjus volg richting St-Tropez tot in Cogolin, vervolgens Le Lavandou en tenslotte Bormes-les-Mimosas.

BORMES LES MIMOSAS

Bormes-les-Mimosas is gelegen tussen Hyères en Saint Raphaël en is één van de verplichte stopplaatsen voor alle liefhebbers van oude stenen. Bormes-les-Mimosas, bijgenaamd de ” Provençaalse kribbe”, bevindt zich op ca. 60 km van uw camping Esterel Caravaning, en is ook één van de meest bloemrijke dorpjes van Frankrijk.
Bormes-les-Mimosas, ten zuiden van het Maures massief, is verdeeld tussen haar oude dorp dat bestaat uit roze dakpannen en bloemrijke steegjes en haar fijne zandstranden. In het hart van het middeleeuwse dorp, dat bekend staat als één van de mooiste locaties van de Var, verbergt prachtige plekjes achter elke straathoek. Uitgehouwde portieken, oude architectuur, verweerde gevels, gewelven en kleine werkplaatsen komen beetje bij beetje aan het licht volgens de bochten van de stad. Na dennenbossen en wijngaarden te hebben doorkruist, ontdekken we de standen de strandenvan Cabasson, Estagnol, Pellegrin en Favière. Het is bovendien tegenover de Cabasson wijk, een voormalige vissersdorp dorp, dat zich het schiereiland Fort de Brégançon bevindt, residentie van de Franse presidenten sinds 1968.