07/12/2015

Bagnols-en-foret toerisme – wat te bezoeken in Bagnols-en-foret

OP 24 KM VAN CAMPING ESTEREL CARAVANING in Zuid-Frankrijk

Te zien & doen in Bagnols-en -Fôret

•  De Blavet bergengte
•  De waterval van Gourbachin
•  De Sainte Marie kapel
•  Het kunst en archeologiemuseum
•  Gegidste wandelingen in het dorp
•  Gegidste wandelingen in het massief

Wegbeschrijving naar Bagnols-en Fôret

Vanuit camping Esterel Caravaning heeft u ongeveer een half uurtje nodig om het dorpje le Bagnaols-en-Forêt te bereiken. Wanneer u Esterel Caravaning buitenrijdt sla dan rechts af richting Fréjus-Saint-Raphael. Eenmaal in Fréjus, volg richting A8 vervolgens Draguignan en ten slotte Bagnols-en-Forêt.

Bagnols-en-Forêt

Bagnols-en-Forêt is gelegen op 300 meter hoogte en verleidt door zijn kalmte en zijn gemoedsrust, zowel in de winter als in de zomer. Dit vredige sfeer staat in sterkt contrast met de levendige geschiedenis van het dorp. Voormalige Romeinse toevluchtsoord voor het toen vijandige klimaat van Fréjus en haar vele moerassen, maakte dat Bagnols-en-Forêt geplunderd werd en ontdaan van alle leven gedurende bijna 80 jaar.
Het was wachten op 1477 toen het dorp werd herbewoond door een dertigtal gezinnen op initiatief van de bisschop van Fréjus, Urbain de Fiesque. Sommige leden van deze families wonen nog altijd naar Bagnols-en-Forêt.
Zoals in alle dorpjes van de Var en zeker die van het Kanton van Fayence kan de temperatuur hier erg oplopen in de zomer. De thermometer kan hier 40°C aangeven. De 100 jarige platanen op de dorpsplaats van Bagnols-en-Forêt geven de nodige schaduw aan de dorpsbewoners en bezoekers die een glas drinken of eten op één van de talrijke terrassen van de bars en restaurants.