15/10/2016

L’Esterel, terre de VTT

Esterel VTT

32 000 hectares waarvan 6 000 hectares nationaal park, 14 000 hectares geklasseerd natuurdomein, 400 km wegen, pistes en aangegeven paden …Het Esterel Massief is een geweldige locatie voor de liefhebbers van mountainbiken gelegen voor de deur van onze camping.
Het is een prachtig kader met de Middellandse Zee op de achtergrond. De Mont Vinaigre, hoogste piek van het massief, met een hoogte van 618 m, rotsen, ravijnen en bergkammen bieden indrukwekkende uitzichten. Dit universum van rode bergen , struikgewas, kurkeiken en mimosa beschikt over honderd kilometer van aangegeven mountainbike circuits. Tussen wegeltjes, geasfalteerde weg en paadjes in de rotsen uitgehouwen, biedt het Esterel Massief alles wat mountainbikers van alle niveaus maar kunnen wensen. De meest ervarene wagen zich aan de toer van het Esterel Massief. Een prachtige dag van ongeveer vijftig kilometer met 1250 m hoogteverschil!

Mountainbikers kunnen vertrekken vanuit Esterel Caravaning,  voeten op de pedalen om het bergmassief te temmen. De Pic de l’Ours en het Lac de l’Ecureuil bevinden zich slechts op enkele trapbewegingen. Vergeet in de zomer je waterfles, extra binnenband en  EHBO-kit niet.

Verhuur van elektrische fietsen in de var provincie en Esterel Massief :
https://moovbike.fr/