10/10/2016

Château Roubine

Chateau Roubine

In het hart van de Haut-Var, is kasteel Roubine één van de oudste wijngaarden van de Provence. Ontdek een uitstekende wijn.

Tussen Lorgues en Draguignan, in het bovenste gedeelte van de Var provincie, zou de wijngaard van kasteel Roubine één van de oudste van Frankrijk zijn. De cultuur van de wijngaarden in deze gebieden zou teruggaan tot 2600 jaar. Hij wordt bovendien doorkruist door de Romeinse weg Julienne genoemd. Het domein strekt zich uit over 70 hectares kleiige kalkgrond, ingelijst door heuvels en bossen (eiken, dennen). Een bodem die aan de wijn van kasteel Roubine al haar karakter geeft. Niet alleen een bodem, maar ook druivensoorten. Kasteel Roubine cultiveert er 13: Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cabernet, Cinsault, Sémillon, Clairette, Rolle, Carignan, Ugni-blanc, Tibouren, Merlot en Chardonnay. De combinaties van deze druivensoorten uiten zich in rosé, rode en witte wijnen.
Valérie Rousselle, origineel afkomstig van Saint-Tropez en liefhebster van haar streek, valt onder de betovering van dit domein en verwerft het in 1994. Ze omringt zich door getalenteerde professionals, en bouwt in de loop der jaren de uitstekende reputatie van Chateau Roubine.
Om u helemaal het domein en haar wijnen te laten ontdekken, heeft Valérie Rousselle een waaier aan oeno-toeristische activiteiten ontwikkeld. Ja, de ” Sentier Vigneron ” neemt u mee naar het hart van de wijngaarden. Deze wandeling is samengesteld uit 13 etappes, zoals de 13 wijnsoorten van het domein, iedereen kan de wandeling maken op zijn eigen ritme. Aan elke stop geeft een informatief paneel u uitleg over de bijzonderheden van het landschap, het milieu, de geschiedenis en de druivensoorten van het domein. U wandelt tussen de wijnstokken, met behulp van een plannetje. De wandeling duurt 45 minuten tot 2 uur. De wandeling eindigt natuurlijk met een wijndegustatie van wijnen van Chateau Roubine.

Inlichtingen :
Château Roubine, RD 83510 Lorgues. Tél. 04 94 85 94 94. www.chateauroubine.com