Esterel Caravaning > Blog > Filmfestival van Cannes

Filmfestival van Cannes

Elk jaar in de lente wordt Cannes de filmhoofdstad van de wereld. Het internationaal filmfestival vindt plaats in Cannes sinds 1946 en dit is geen toeval. Sinds de geboorte van de stomme films zijn de Cote d’azur en de fimindustrie onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het idyllisch kader, de zachte winters, het aantal zonnige dagen per jaar, de schoonheid van de Middellandse zee, de somptueuse villas en hotels, de landschappen en de helderheid van het zonlicht hebben cineasten ertoe geleid van de cote d’aAzur een gereputeerde werkplaats te maken, beter bekend als « Hollywood d’Azur ». Vele generaties regisseurs en acteur hebben elkaar opgevogd aan de Cote d’Azur.

Cannes ontvangt de 69ste editie van het beroemde filmfestival tussen 11 en 22 mei. Het is ‘s werelds bekenste filmfestival et het meest glamoureuse uithangbord in de filmwereld. Om helemaal in de filmsfeer op te gaan, kan u niets beter doen dan een wandeling maken op “La croisette”, langs het strand van Cannes tussen de palmbomen, de luxe boutiques en de luxehotels. Steek uw hoofd in de panelen die fimpersonnages vertegenwoordigen die verspreid staan op “la croisette”. Tegen het einde van “la croisette” wacht u « Le Palais des festivals » et haar beroemde 24 treden. U kan dit « paleis » bezoeken met een gids (info bij de dienst voor toerisme). Langs het paleis kan u uw handen plaatsen in de 400 handafdrukken die achtergelaten zijn door filmsterren in de “Chemin des Etoiles”. Door te flanneren in straatjes van het centrum, kan u de muurschilderingen ontdekken op de gebouwen in Cannes, die filmsterren vertegenwoordigen zoals Marilyn Monroe, Charlot, Gérard Philippe, Jean Gabin of Humphrey Bogart.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text el_class=”blockText”]

De officiele selectie van het festival van Cannes 2016

De regisseur George Miller is dit jaar de voorzitter van de jury van het filmfestival. De acteur Laurent Lafitte is dit jaar ceremonie meester. De nieuwe Woody Allen Film « Café Society » zal dit jaar het festival openen. Onder de bekendste fimregisseurs aanwezig kunnen we alvast de volgende namen citeren : Steven Spielberg, Jodie Foster, Pedro Almodovar, Xavier Dolan, Sean Penn… La croisette zal weer bezaaid zijn met sterren!

Te lezen op de blog...