27/09/2016

Langs de kreekjes

Vanaf Les Issambres tot aan Le Trays bestaat de kust uit stranden en kreken. Deze kustlijn die zo’n 50km behelst, wordt sinds enkele jaren opgewaardeerd door een digitale kustlijn. Indien u een smartphone heeft, hoeft u enkel de QR code te flashen op de ”De rivage et calanques panelen die overal aan de kustweg staan. Op deze manier heeft u toegang tot alle informatie over verschillende thema’s met betrekking tot de kust zoals vissen, de havens, duiken, de natuur, natuurbescherming en niet te vergeten de stranden natuurlijk.

Bij Esterel Caravaning kennen wij de kustlijn op ons duimpje. Tussen Agay en Le Trayas herbergt de La Corniche d’Or een overvloed aan kreekjes en inhammen, waarvan er sommigen goed verborgen liggen. Wij hebben natuurlijk voor sommigen een voorkeur. We onthullen u er enkele :

La calanque des Anglais

Net voorbij les Rives d’Agay. Deze kreek is erg charmant met de aanlegsteiger in het midden van de rotsen. Voor zonnebaders is er een smalle strook zand waar u uw handdoek kwijt kunt. U hebt er een ongehinderd zicht op zee. Rechts van deze kreek bevinden er zich verschillende kleine kreekjes, die plaats bieden aan één familie. Toegang per trap.

calanques des anglais

Crique de l’Ile des Vieilles

Na la plage des Anglais. Mogelijkheid tot parkeren langs de kant van de weg. Wij houden erg veel van deze kreek die enkel de zee als horizon heeft. Zij heeft een mooi kiezelstrand en is goed afgeschermd. Toegang via een makkelijke trap.

crique ile vieilles

Calanque du petit Caneiret

Net voor le cap Roux. Parking in de bocht. Deze kreek is toegankelijk via een trap van zo’n 100 treden die in de doorzichtige turkooizen wateren van de Middellandse zee lijkt te duiken. Prachtig uitzicht! Het strand is redelijk breed en bestaat uit een stuk kiezels en een stuk zand.

calanque petit caneiret

Calanque Saint-Barthélémy

Zonder twijfel onze favoriet. Zoals haar naam laat uitschijnen, bevindt deze kreek zich aan de voet van de rots Saint Barthélémy. Een uitzonderlijk kader dat een kleine inspanning vraagt. In het bijzonder een steile trap die u beetje bij beetje de kreek en haar transparante water laat ontdekken tussen de dennenbomen. Vergeet uw duikbril en snorkel niet! U kunt er vele vissen bewonderen tussen de rotsen. Parkeren langs de kant van de weg.

Calanque saint barthelemy

Pointe de l’Observatoire

Deze kreek maakt deel uit van de geheimen van de Corniche d’Or. De toegang ligt goed verborgen en maar goed ook! Langs de weg die naar de « tour d’observation « leidt, vindt u een passage aan de linkerkant. Volg dit paadje dat zich een weg baant tussen de struiken en afdaalt naar de zee. Na enkele minuutjes komt u uit aan een mooi kiezelstrand dat afgeschermd is door rotsen. Een prachtig kader met kalme zee. De tocht terug naar boven is een beetje moeilijk. Grote parking.

Le Dramont