25/10/2016

Var Provincie : het binnenland

Bargemon

De hangende dorpjes

Wanneer de hitte van de azurenkust u teveel wordt, rijdt dan enkele kilometers om de koelte terug te vinden in het binnenland. Op een uurtje rijden van Esterel Caravaning, vindt u de hangende dorpjes van Dracénie die de geschiedenis van de Provence vertellen. Adelaarsnesten, huizen die aan een klif hangen, hellende straatjes, fonteinen…De dorpjes onthullen hun geheimen stukje bij beetje aan bezoekers.

Bargemon

De Engelse voetballer David Beckham heeft zich niet vergist toen hij een domein in de buurt van Bargemon kocht. Deze parel ligt in een groene omgeving, in het hart van een amfitheater van bergen. Bargemon is een dorp dat spiraalsgewijs gebouwd is rond het kasteel en “la place du Tertre”. Binnen de stadswallen daterende uit de twaalfde en zestiende eeuw, , ontdekken we steegje na steegje, de fonteinen, de broodoven, de kunstgalerijen, ambachtslieden…  Durf de deur van een winkel open te duwen en u ontdekt een pottenbakker hard aan het werk. Bargemon is een levendig dorpje het hele jaar lang, tamelijk zeldzaam in de regio.

Ontdek de geschiedenis van Bargemon in het museum Honoré Camos, in de voormalige knap gerestaureerde Kapel Saint-Etienne ( veertiende eeuw ). Het museum ” Fossielen et Minéraux ” heft 3 000 stukken waaronder enkele wonderen als de afgerolde ammoniet van een kleine dinosaurus . Een idee voor een wandeling: in de rue de Couchoire, leidt een klein pad naar een waterval waar u een mooi uitzicht hebt op het dorp, er net boven.

Inlichtingen :
Office de tourisme de la Dracénie à Draguignan. Tél. 04 98 10 51 05. www.dracenie.com
Var Tourisme, agence de développement touristique du Var. Tél. 04 94 18 59 60. www.visitvar.fr

This will be the most magical night ever, right here, at Esterel Caravaning!

See you on Monday, July 20th, for our 2nd white night of the season:
Complete with violinists walking on water, a melodious voice that resonates through the starry night, a dancer who twirls through the air ...
For the past four years, Esterel Caravaning’s white nights have become the pinnacle of our guests' summer holidays.

MARK YOUR CALENDARS : Monday August 3rd and Monday August 17th!
Dress code: WHITE outfits for everyone, this show is strictly reserved for campsite guests.

Book online to enjoy your stay here at Esterel Caravaning now!
Outside visitors can enjoy the show from the comfort of our restaurant "Les Suds", which has recently been awarded the title of "Maître Restaurateur", all whilst enjoying a sumptuous one-off special menu.